Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У акцији МУП-а ухапшено 97 особа, међу њима службенице Катастра и радници Електродистрибуције из Ниша

rssBookmark and Share

Врање 20.11.2017. Јужна Србија Инфо

Како саопштавају у МУП Србије, полиција је у акцији сузбијања криминала и корупције ухапсила 97 особа, међу њима и неколико из Ниша, запослене у Катастру и нишкој Електродистрибуцији.

У акцији МУП-а ухапшено 97 особа, међу њима службенице Катастра и радници Електродистрибуције из Ниша

Због сумње да су злоупотребиле службени положај, ухапшене су три раднице Катастра непокретности у Нишу, С. П, П. Д. и М. Ј.

Сумња се да ухапшене избрисале Студентски центар као корисника права коришћења локала од скоро 400 квадрата, како би постао власништво приватног инвеститора и на тај начин Студентском центру нанеле штету од милион евра.

Електродистрибуција

Полиција је хапсила М. П. одговорно лице Службе за пријем и контролу мерних места и радника Електродистрибуције А. Т. због сумње да су злоупотребили службени положај и тако оштетили ЕПС за више од 2 милиона динара.

Сумња се да је М. П, прекорачењем службених овлашћења, више пута у периоду од 2014. до 2016. године наложио раднику ЕПС дистрибуције Ниш, А. Т. да врши умањење обрачуна потрошње појединим корисницима, или да не врши обрачуне.

Свим ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати, након ћега ће бити спроведени надлежном тужиоцу.

Ухапшени су и осумњичени у Градској управи Врање и Пореској управи Лесковац.

Против још 38 особа, поднете су кривичне пријаве због корупције, пореске утаје, злоупотребе службеног положаја, проневере, стоји у саопштењу.

Такође поднете су кривичне пријаве због производње и диловања дроге, оружја, разбојништва и изнуда. 


#   Врање   хапшење   МУП РС   Електродистрибуција   криминал   Пореска управа   корупција   локална самоуправа   Студентски центар   Градска управа Ниш   кривичне пријаве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима