Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен шеф дечје банде која је пљачкала и тукла Нишлије у насељу Сточни трг

rssBookmark and Share

Медошевац 28.04.2017. Народне новине, Белами портал, Јужна Србија Инфо

Нишка полиција ухапсила је И.И. (20) због сумње да је током ове године организовао групу малолетника са којима је пресретао возаче аутомобиле на углу улица Шумадијске и Ивана Милутиновића и пљачкао их.

Фото: Белами
Фото: Белами

Како је саопштила полиција, ова група је на исти начин пљачкала људе који су се враћали из оближњег тржног центра и из аутомобила им отимала купљену робу.

-Хапшењем осумњиченог расветљено је седам крађа и тешких крађа на нарочито опасан и дрзак начин у улицама Ивана Милутиновића, Шумадијској ка насељу Медошевац и у улици Косте Абрашевића – наводи полиција.

Приликом претреса куће у којој живе осумњичени малолетници, полиција је пронашла и одузела предмете за које се сумња да потичу из кривичних дела и то алуминијумске мердевине, моторне тестере, брусилице, исправљач за пуњене акумулатора и слично.

-И.И. је по налогу Основог јавног тужилаштва одређено задржавање до 48 сати након чега ће са кривичном пријавом бити спроведен тужилаштву. Против малолетних особа осумњичених да су учествовали у извршењу ових кривичних дела поднете су кривичне пријаве у редовном поступку по налогу Вишег јавног тужилаштва – саопштава Полицијска управа.

Хапшење шефа дечје банде наставак је акције коју је нишка полиција предузела након низа притужби становника овог дела града, али и оних који су били принуђени да тамо пролазе, да су опљачкани. Лопови су се осилили и нису презали ни од упадања у возила у покрету како би из њих крали све што им дође под руку. Користили су околност што је на углу улица Ивана Милутиновића и Шумадијске оштећен коловоз који је присиљавао возаче да успоре како би их заобишли, што је крадљивцима давало прилику да отворе задња врата и покраду ствари из аутомобила. Жалбе полицији су упутили и привредници који имају фирме у овом делу града, јер су и они на непрестаној мети лопова. Међутим, мештанима овог краја прекипело је након свирепог напада на троје петнаестогодишњака које је извела група од десетак малолетника узраста од дванаест до седамнасет година. Полиција је муњевито реаговала и идентификовала насилнике за које је установљено да су и раније познати органима гоњења. Оно што представља проблем за њихово процесуирање је што међу нападачима има и деце млађе од четрнаест година која су кривично неодговорна, док они старији у најгорем случају могу проћи са релативно краткотрајном казном у поправном дому. Досадашње искуство са малолетничким бандама из овог краја показало је да се они увек враћају старом занату, те да се криминалом настављају да баве и након пунолетства.

У настојању да заштите безбедност Нишлија, Полицијска управа је појачала присуство њиховог људства у овом делу града. Међутим, тамошње становништво сматра да ни појачано патролирање није довољна гаранција за заштиту њих и њихове имовине због чега су припремили петицију која ће бити достављена нишкој Полицијској управи којом захтевају отварање полицијског пункта у овом делу града. Они наглашавају да су спремни да из свог џепа финансирају изградњу објекта за смештај полиције како би њихово присуство у овом насељу било даноноћно.

Д,К.


#   Роми   полиција   хапшење   Медошевац   Полицијска управа   ПУ Ниш   малолетници   кривичне пријаве   Сточни Трг насеље   Ана Милутиновић   банда   Ивана Милутиновић   И.И.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима