Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен због највеће пљачке у историји Куршумлије

rssBookmark and Share

Куршумлија 14.05.2013. Autor: AG.

Припадници куршумлијске полиције данас су ухапсили Хамдију Реткоцерија (48) због сумње да је пре три месеца организвао пљачку у којој је Вукоју Милосављевићу (60) из Пролом бање украдено 200.000 евра.

Ухапшен због највеће пљачке у историји Куршумлије

Крађа 200.000 евра је највећа пљачка у историји општине Куршумлија.

Новац је био сакривен у зиду породичне куће Милосављевића у Пролом бањи.

Према незваничним информација из извора блиских истрази, Реткоцери је ухапшен на граничном прелазу Хоргош када је покушао да пређе у Мађарску.

Он је у пратањи припадника куршумлијске полиције споведен у станицу полиције у Куршумлији где му је одредјено задржавање до 48 сата, после чега ће уз кривичну пријаву бити спроводен код судије Вишег суда у Поркупљу.

Вукоје Милисављевић рекао је да је уштедео велику количину новца од продаје своје имовине на Косову и издавањем смештаја у Пролом бањи.

Он је истакао да га је ухапшени Реткоцери, са којим је пријатељ више од 35. година, саветовао да новац зазида у зиду куће.

- Штедео сам новац са мојом супругом и чувао сам га за старе дане. Ту сам га сакрио, јер ме је Хамдија тако саветовао. Он ми је рекао да је то најсигурнији начин за чување новца и да и он на тај начин чува новац, што ми је и показао - рекао је Милисављевић.

Пре око три месеца Милисављевића је мобилним телефоним позвао рођак ухапшеног Реткоцерија да хитно додје у Београд, што је он и учинио.

Исте ноћи преко амдинистративног прелаза Мердаре прешла је група Албанца са Косова заједно са Реткоцеријем, који су дошли у Пролом бању.

Они су обили улазна врата куће, извршили преметачину ствари и разбијали унутрашње зидове у потрази за новцем који су на крају и пронашли спакован у најлон кесама.

За собом су оставили алат којим су копали зидове, који је пронашла полиција.


#   Куршумлија   Вукоја Милосављевић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима