Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшена директорака "Установе за старије" у Лесковцу - плаћала приватна летовања, рачуне, намештај са рачуна фирме

rssBookmark and Share

Лесковац 13.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилшатва у Нишу, ухапсили су Г. С. (1961) због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Ухапшена директорака "Установе за старије" у Лесковцу - плаћала приватна летовања, рачуне, намештај са рачуна фирме

Она се сумњичи да је као одговорно лице једног дома за одрасле и старије у Лесковцу, од 2017. до марта ове године, искоришћавањем свог службеног положаја једној туристичкој агенцији из Београда одобрила плаћање у износу од 213.433 динара са рачуна ове установе, а што је потом, како се сумња, искористила за сопствени одмор.

Такође, она се сумњичи да је за своје потребе наручила уградни намештај и платила га са рачуна установе добављачу у износу од 195.984 динара, као и да је након закључених уговора о коришћењу услуга једног мобилног оператера, преузела већи број СИМ картица и мобилних телефона, па  је осам мобилних телефона и осам картица, како се сумња, поклонила пријатељима, док су рачуни и рате за телефоне у износу од 916.338 динара плаћани са рачуна установе. 

Г. С. се сумњичи и да је упркос одређеном лимиту за потрошњу на службеним бројевима телефона, са рачуна установе плаћала прекорачења на шест службених картица, и на тај начин оштетила дом за одрасле за 220.501 динар.

На овај начин, Г. С. је, како се сумња, оштетила наведену установу за укупно 1.546.257 динара.

Осумњичена је, уз кривичну пријаву, приведена надлежном тужилаштву.


#   Лесковац   Геронтолошки центар   злоупотреба службеног положаја   ПУ Лесковац   УКП МУП   Г.С.   Установа за старије Лесковац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима