Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени бизнисмени из Ниша, Алексинца, Смедерeва, Београда

rssBookmark and Share

Алексинац 29.10.2015. Нишке Вести, Јужна Србија Инфо

Ухапшена су четворица мушкарца из Ниша, Алексинца, Београда и Смедерева на челу с Вујадином Шћекићем из Ниша, који је директор предузећа Југоимпекс, саопштила је нишка полиција.

Фото: kurir.rs
Фото: kurir.rs

Заједничком акцијом припадника Министарства унутрашњих послова у Нишу и Одсека Пореске полиције из Београда, по налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу, ухапшене су четири особе, осумњичене да су оштетиле буџет Републике Србије за више од 122 и по милиона динара.

Ухапшени су:

- В. Ш. (50) из Ниша, одговорно лице Привредног друштва "Југо-импекс" д.о.о. Ниш, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела пореска утаја, неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит и фалсификовање службене исправе,
- М. К. (63) из околине Обреновца, одговорно лице Привредног друштва "Еко бел 026" из Смедерева, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела пореска утаја, неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит у помагању и фалсификовање службене исправе,
- Б. М. (32) из Смедерева, одговорно лице Привредног друштва "Мапет" д.о.о. Београд и С. К. (42) из Алексинца, одговорно лице самосталне радње "Оферт" из Гроцке, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела пореска утаја у помагању и фалсификовање службене исправе.

Постоје основи сумње да су од почетка сепембра 2011. до краја септембра 2013. године М. К, Б. М. и С. К. сачињавањем фиктивне документације о наводном промету секундарних сировина и бакарних катода омогућили В. Ш. да утаји 122.577.443 динара пореза по основу права на одбитак претходног пореза при обрачуну ПДВ и избегавања плаћања пореза на доходак грађана.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Основном јавном тужилаштву у Нишу.


#   Алексинац   Београд   хапшење   Пореска управа     утаја пореза   ПУ Ниш   С.К.     Пореска полиција       Б.М.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима