Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шетали га по Србији с повредом мозга!

rssBookmark and Share

Ниш 03.11.2012. Izvor: ALO

Пацијент Иван Радуловић (35) из Беле Паланке, који је из болнице у Пироту упућен на рехабилитацију у Ниш након тешке повреде мозга, иако полупокретан, завршио је код рођака у сутерену куће у Белој Паланци јер на нишкој клиници за рехабилитацију није било слободних постеља.

Шетали га по Србији с повредом мозга!

Из НВО “Правни скенер” кажу да је болница у Пироту морала да резервише место у Нишу пре него је Радуловића упутила на рехабилитацију и најављују пријаве здравственој инспекцији јер је прекршено право пацијента на доступност лечења

Радуловић је био у коми након што су га непознате особе претукле, па је после операције главе у Нишу враћен у пиротску болницу одакле је у четвртак послат на рехабилитацију.

- У Нишу су га прегледали у санитету рекавши да немају места и да ће нам заказати пријем накнадно. Затражили су да се уради ЕЕГ, преглед очног дна и друге анализе, контролу код неурохирурга, па да тек онда дођемо. Све би то завршили у болници за два дана када би био примљен, а овако ће нам требати три месеца. Сада треба ми сами да га возимо на све прегледе и анализе, а он још не може сам да стане на ноге - рекла је јуче Иванова тетка Славка Поповић.

Рођаци су били принуђени да Ивана доведу својој кући у Белој Паланци јер живи сам у 15 километара удаљеном селу Бежиште и не може да се стара о себи.

-Седели смо у санитету у Нишу пет-шест часова тражећи решење где да га водимо јер нас петоро живи у свега две просторије и имамо двогодишње дете. Он је плакао у бунилу и говорио: “Тетка води ме мојој кући.

” Довели смо га код нас, али смо морали да га сместимо у помоћну просторију у сутерену. Он носи катетер и не може да контролише столицу, па му стављамо пелене. Ноћас је пао са кревета. У Нишу су нам написали упут за кућну негу, али он је за болницу - каже Славка.

Др Александар Лилић, начелник хирургије у пиротској болници, каже да је Радуловић упућен на рехабилитацију само зато што је његова родбина обећала да ће да обезбеди пријем у КЦ Ниш преко својих контаката.

-Отпустили смо га на конто речи родбине. Не бисмо га слали да није било тако. Није требало да га враћају кући из Ниша када су видели да нема места, ми бисмо га опет примили, само на одељењу неурологије, јер има парезу десне стране. И сада смо спремни да га поново примимо само нека од лекара у Белој Паланци добије упут. Он је био наш миљеник на одељењу и права је штета што се не пише о успеху како су му лекари спасли живот него о овоме - каже за Ало др Лилић .


#   Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима