Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењен аутобус вредан 105.000 евра

rssBookmark and Share

22.12.2011. Autor : B.Petrović

Цариници су на граничном прелазу Хоргош приликом редовне контроле у сардњи са припадницима граничне полиције открили и запленили украден аутобус, чија је вредност процењена на 105.000 евра.

Заплењен аутобус вредан 105.000 евра

 Аутобус крагујевачких регистарских ознака појавио се без путника на улазу у земљу. Возач је царинском службенику објаснио да враћа празан аутобус из Словачке где је одвезао кошаркаше и приложио уредно оверен путни лист као доказ. 

Контролом документације најпре је утврђено да се марка аутобуса на путном листу и у саобраћајној дозволи не слажу, а касније да ни број шасије не одговара оном који је уписан у саобраћајној. 

Док је аутобус контролисан, појавио се и власник превозничке фирме, у чијем је аутомобилу детаљном контролом пронађена метална плочица са бројем шасије поменутог аутобуса, као и чешка лиценца за међународни превоз путника. Осим тога код њега су пронађени и фалсификована возачка дозвола и лична карта на име словеначког држављанина. У међувремену је стигла потврда Интерпола да се ради о аутобусу који је украден претходне ноћи у Чешкој. 

Лица су са свим доказима и аутобусом предата у даљу надлежност полицији.


#   аутобус   лична карта
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима