Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завејана Лесковачка села

rssBookmark and Share

09.01.2012. Аutor : FoNet |

Мештани села Црцавац и Калуђерце, која се налазе на падинама планине Кукавице, на територији града Лесковца, већ пет дана налазе се у снежној блокади која онемогућава било какво кретање.

Завејана Лесковачка села

Слична ситуација је и у Оруглици, која се налази у Копненој зони безбедности, а у том селу је стациониран и полицијски пункт.

Према наводима људи који су у време протеклих празника покушали да дођу до своје родбине у овим селима, висина снежног покривача је била више од 80 центиметара, док су на појединим местима сметови висине три до четири метара.

Мештани ових села кажу да је иначе веома тешко живети у њима чак и кад нема снега јер су путеви веома лоши. На подручју Црцавца и Калуђерца живи више од 200 домаћинстава.

Директорка лесковачке Дирекције за урбанизам и изградњу Драгана Стошић рекла је да је још у суботу издала налог да се очисти пут од сметова до полицијског пункта у Оруглици. "Издала сам налог и да се очисте путеви до Црцавца и Калуђерца јер раније нисмо имали информацију да су тамо путеви завејани", рекла је Стошићева.


#   село   Драгана Стошић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима