Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Инцидент на гласању у Врању: Унет заокружен листић

rssBookmark and Share

Врање 24.04.2016. Мондо, Танјуг, Јужна Србија Инфо

У Врању на бирачком месту 24 прекинуто гласање зато што су активисти једне странке унели заокружени гласачки листић, потврдио је РИК.

Инцидент на гласању у Врању: Унет заокружен листић

У изборном процесу до сада је забележена само једна неправилност и то у бирачком месту број 24 у Врању, где је један бирач ухваћен у покушају да замени гласачки листић већ попуњеним листићем, изјавио је данас председник Републичке изборне комисије (РИК) Дејан Ђурђевић.

"Других неправилности осим те није било", истакао је Ђурђевић.

Ђурђевић је на конференцији за новинаре рекао да у јавности круже дезинформације о наводим неправилностима на изборима, наводећи да РИК има једног до два координатора за сваки округ, који су на терену и у сталном контакту.

"До сада је забележена само једна неправилност, на гласачком месту број 24 у Врању, у Основној школи 'Доситеј Обрадовић', где је ухваћен један бирач који покушава да замени гласачке листиће", објаснио је Ђурђевић.

Додао је да је РИК-у извештај о томе поднео координатор РИК за Пчињски округ, да су добили изјаву коју су потписали чланови бирачког одбора испред различитих странака и да су у питању активисти Јединствене Србије, који су покушали да изврше крађу методом кружног листића.

О том случају ће, како је додао, бити обавештена полиција, а то бирачко место је затворено, гласање на њему ће бити поништено, а потом и поновљено.

Упитан и за случај када су грађани у Старом граду у Београду добијали дупле позиве за гласање на парламентарним и локалним изборима, Ђурђевић је рекао да је то због тога што неки грађани имају пребивалиште у једном, а боравиште у другом месту.

Како каже, бирачки спискови за републичке и локалне изборе су различити, а у централној Србији постоји велики број интерно расељених, који имају пребивалиште на Косову, а боравиште у централној Србији и Војводини, па не могу да гласају на локалним, већ само парламентарним.


#   Врање   Пчињски округ   РИК   бирачки спискови   избори 2016   Дејан Ђурђевић   гласачки листић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима