Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из Мораве 240 кубних метара отпада

rssBookmark and Share

Врањска Бања 16.04.2011. Извор: Танјуг

Близу 1.000 волонтера у долини Јужне Мораве прикупило је око 200 кубних метара комуналног отпада и око 40 кубних метара пластичне амбалаже, рекао је Игор Андонов, заменик градоначелника Врања и шеф Кризног штаба за чишћење реке.

Из Мораве 240 кубних метара отпада
ВРАЊЕ -Андонов је оценио да је акција у петак била веома успешна и да су на потезу од око 10 километара почишћене све дивље депоније поред реке.

- Волонтери, планинари, ватрогасци, припадници војске и полиције и радници јавних предузећа "Комрад" и "Водовод" прикупили су и превезли 240 тона отпада - казао је Андонов.

Андонов је навео да се акција чишћења наставља и да је данас у селима Ћуковац, Топлац, Кумарево и Врањска Бања око 300 волонтера, припадника Војске Србије и радника ЈП "Комрад".

Драган Васиљевић, помоћник градоначелника, је приметио да сада обале Јужне Морава "не могу да се препознају" и да ће акција бити настављена наредних дана према селима Рибинце, Нерадовац, Павловац и Давидовац.

- Волонтери су јуче посетили свако домаћинство у овим селима и поделили неколико хиљада кеса и џакова и грађанима дали прецизна упутства како од сада да поступају са отпадом - објаснио је Васиљевић.

Андонов и Васиљевић кажу да ће, у договору са државним институцијама, набавити контејнере за сва села у долини Јужне Мораве и возило којим ће бити превожен отпад до регионалне депоније "Метерис".

- То је једини начин да трајно заштитимо корито Мораве. Истовремено, у координираној акцији исту бригу морају преузети локалне зеједнице у сливу реке јужно и северно од Врања - указао је Андонов.



#   волонтери   Врањска Бања
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима