Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Издавање грађевинских дозвола у Нишу скраћено на 45 дана

rssBookmark and Share

27.12.2013. Tanjug

Град Ниш је смањио рок за издавање грађевинских дозвола са више од 350 дана на само 45 дана, изјавио је вечерас градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Издавање грађевинских дозвола у Нишу скраћено на 45 дана

- Није нереално очекивати да ће у Нишу до краја следеће години издавање грађевинских дозвола трајати свега 30 дана - рекао је Перишић, на свечаности у Београду, на којој му је уручено признање Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) за "реформу администрације", коју је спровео Центар за издавање довола из Ниша.

Ниш је донедавно помињан као град који има најспорију администрацију, поготово у издавању грађевинских дозвола, што је трајало понекад и више од 350 дана, казао је Перишић и поновио да тај рок сада износи само 45 дана и да ће, када одређена законска ограничења буду превазиђена, тај рок бити краћи и износиће до 30 дана.

- Центар за издавање дозвола у Нишу показује да са довољно енергије и са жељом да нешто промените можете да успете - поручио је Перишић.

Он је истакао да ни капитал, ни инвеститори неће да чекају и да зато треба искористити сваку прилику и не допустити да пропадне ни једна пословна шанса која може да се реализује у Нишу.

Центар за издавање дозвола у Нишу један је од најбољих када је реч о издавању грађевинских дозвола, а томе доприноси повезивање и координисан рад свих надлежних служби и јавних предузећа у Нишу.


#   градоначелник   дозволе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима