Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Измештање пруге постаје реалност: Србији одобрено 5,5 милиона евра за израду техничке документације за обилазницу око Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 10.07.2018. Јужна Србија Инфо

Инвестициони оквир за Западни Балкан (WBIF) подржаће са укупно 5,5 милиона евра бесповратних средстава за израду пројектно-техничке документације за изградњу обилазне пруге око Ниша и модернизацију пруге Ниш-Прешево-граница са Македонијом.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Ту позитивну одлуку о финансијској подршци припреми техничке документације за ова два пројекта Управни одбор ВБИФ донео је на предлог Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Од укупног износа, два милиона евра одобрено је израду пројекта за грађевинску дозволу за једноколосечну обилазну пругу око Ниша, као дела модернизације пруге на Коридору 10 од Ниша до Димитровграда, док је 3,5 милиона евра опредељено за израду идејног пројекта са студијом оправданости и студијом процене утицаја на животну средину за модернизацију пруге на Коридору 10, деоница Ниш-Прешево-граница са Македонијом, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.


#   Ниш   Прешево   ЕУ   Димитровград   Железнице Србије   пруга   инвестиције   Министарство грађевинарства   Управни одбор   обилазница   WBIF
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима