Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јумко најављује кривичну пријаву због искључења струје

rssBookmark and Share

Врање 05.06.2014. Бета

Холдинг компанија Јумко поднеће кривичну пријаву против непознатог лица које је наредило да се компанији без најаве у уторак искључи струја чиме је нанета штета од 10,8 милиона динара, изјавио је данас председник надзорног одбора у компанији Бранислав Поповић.

Јумко најављује кривичну пријаву због искључења струје

Поповић је изјавио да је Јумко у реструктурирању што само по себи значи да није у стању да на време плаћа све обавезе, као и да није споран дуг компаније Електродистрибуцији од 30 милиона динара, али да није смело да се деси да струја буде искључена без претходне опомене.

"Сматрамо да је нечија намера била да се заустави компанија јер нам је струја искључена два дана након што је министар одбране од Јумка затражио да убрза производњу и да наручене униформе што пре испоручи војсци, и одмах након што је већина радника прекинула штрајк и почела да ради", казао је Поповић.

Према његовим речима, Јумко је добио струју данас у 10.30, након чега је одмах покренута производња.

"Када је искључена струја Јумку без струје су остали и Топ софа, односно Дитре Италиа, чијих 500 радника ради у изнајмљеној хали у оквиру компаније Јумко у Врању, као и шпедиција и царинска служба које су у управној згради Јумка, и њима је нанета велика штета ненајављеним искључењем струје јер они своје обавезе измирују на време", рекао је Поповић.

Јумко, у коме држава има око 60 одсто власништва, запошљава 1.700 радника, а компанија која има заокружен процес производње специјализовала се последњих година за шивење униформи за домаће и инострано тржиште.


#   Врање   струја   Јумко   Бранислав Поповић   без струје   Дитре Италиа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима