Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коначно почела рехабилитација пута Лесковац - Јашуњски манастири

rssBookmark and Share

Лесковац 14.03.2018. Јужна Србија Инфо

Почели су радови на рехабилитацији општинског пута ОП-16, Лесковац – Јашуњски манастири, деоница Лесковац – мост на Јужној Морави.

Коначно почела рехабилитација пута Лесковац - Јашуњски манастири

Вредност уговора, радова је око 56,5 милиона динара. Средства за реализацију обезбедили су Република Србија, Министарство привреде, кроз пројекат - Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре у износу од 23,1 милиона динара и Град Лесковац у износу од 33,4 милиона динара. Ова сума је издвојена за рехабилитацију овог општинског пута у дужини од 6630 метара.

Управљање инвестицијом руководи ЈП Урбанизам и изградња Лесковац. Радови се изводе на основу пројекта који је урадила ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу“ и на основу решења о овери главног пројекта.

Извођач радова је „TRACE PZP VRANJE“ d.o.o. из Врања. Рок за извођење радова је 60 дана и они се састоје у изради стабилизоване банкине од туцаника, изради 2 слоја асфалта на коловозу и изради сталне саобраћајне сигнализације.

„Свесни колико је путна инфраструктура битна за функционисање града и околине, настојимо да све саобраћајнице одржавамо у што је могуће бољем стању. До сада смо реконструисали, рехабилитовали, санирали и изградили преко 60 саобраћајница. Чињеница да град Лесковац обухвата 144 насељена места и да је пред нама велики посао, али ће рад на побољшању изгледа путева и улица и даље бити један од наших приоритета", рекао ја на конференцији за медије градоначелник Лесковца Горан Цветановић.


#   Лесковац   Горан Цветановић   саобраћај   Дирекција за урбанизам и изградњу   Дирекција за урбанизам   санација   Министарство привреде   Јашуњски манастир   ЈП Урбанизам и изградња
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима