Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коначно почело прочишћавање корита Кутинске реке

rssBookmark and Share

Ниш 05.03.2021. Јужна Србија Инфо

Започете радове на прочишћавању корита Кутинске реке у насељу „Никола Тесла“ обишли су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић који су рекли да добром сарадњом града и републичког предузећа људима могу бити решени проблеми како не би у страху исчекивали обилније падавине и пролећне воде.

Коначно почело прочишћавање корита Кутинске реке

Прочишћавање садашњег корита реке и обала је само привремено решење, а трајно решење биће измештање корита Кутинске реке и његова пуна регулација о чему већ постоји пројекат и о чему разговарамо, рекли су новинарима градоначелница Ниша и директор ЈВП „Србијаводе“.

Пред нама је један велики задатак, јер је за измештање корита реке потребно решити имовинске односе са власницима приватног земљишта и спровести експропријацију уз правичну накнаду што ће бити део плана за 2022. годину у сарадњи са градском општином Нишка Бања, истакла је Драгана Сотировски и позвала грађане да заједно и стрпљиво  раде на решењу трајног уређења Кутинске реке.

Пузовић је рекао да је првобитни план за прочишћавање корита у дужини од 150 метара измењен и да ће у наредних месец дана бити прочишћено корито у дужини од 700 метара.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Кутинска река   чишћење
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима