Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Контролор који је напао геј младића ће бити кажњен

rssBookmark and Share

30.11.2013. С. Радовић

Градска управа јавног превоза града Ниша захтевала је од надлежних служби да им достави комплетан извештај о инциденту у аутобусу када је контролор тог јавног предузећа Бојан.Д. напао двадесетједногодишњег младића Стефана Радовића из Куршумлије, који је јавно признао да је геј.

Контролор који је напао геј младића ће бити кажњен

- Тражили смо комплетан извештај од надлежних служби како бисмо проверили шта се заиста догодило. Недопустиво је и за нас неприхватљиво да се контролори физички обрачунавају са путницима, и уколико се утврди одговорност контролора, он ће бити најстроже кажњен, речено је данас у Дирекцији за јавни градски превоз града Ниша.

У том јавном предузећу кажу да су одмах контактирали геј младића из Куршумлије коме су се извинили због непријатности коју је доживео, те да су од контролора затражили хитну писану изјаву о инциденту који се догодио синоћ код железничке станице у Нишу када је контролор након бахатог вређања младића због његове сексуалне оријентације извукао Радовића из аутобуса и избацио га пре станице.

Либерално демократска партија (ЛДП) у Нишу, Прокупљу и Куршумлији најоштрије је данас осудила овај напад оценивши да је сваки напад на Радовића напад на све припаднике ЛГБТ популације у Србији.


#   градски превоз   Демократска партија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима