Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лажирао потписе мртваца да постане председник пензионера

rssBookmark and Share

Прокупље 15.05.2013. Autor: AG.

Милован Вучићевић се терети да је октобра 2011. организовао фалсификовање записника са неодржаних састанака и прављење лажних гласачких спискова са именима умрлих пензионера и оних који нису чланови те организације, како би добио функцију.

Лажирао потписе мртваца да постане председник пензионера

Пред Основним судом у Прокупљу данас је поело суђење председнику Удружења пензионера Прокупље Миловану Вучићевићу због више кривичних дела фалсификовања службених исправа поводом избора за руководство пензионерске организације.

Вучићевић, који је и потпредседник општине, терети се да је у време избора у октобру 2011. у многим месним одборима организовао фалсификовање записника са неодржаних састанака, као и прављење лажних гласачких спискова са именима умрлих пензионера и оних који нису чланови те организације.

То му је, како се наводи, омогућило да постане председник Удружења пензионера у Прокупљу. Оптужницом су обухваћени и Вучићевићеви сарадници у пензионерској организацији, Љубинко Ђорђевић и Стојадин Стојиљковић, који се терете за саизвршилаштво.

Пред почетак суђења, испред зграде прокупачког Суда окупили су се незадовољни пензионери који су организовали и прикупљање потписа за петицију у којој траже хитно смењивање Вучићевића са места председника Удружења које има 10.300 чланова, што је четвртина становништва прокупачке општине.

Коментара: 0


#   Прокупље   председник општине   Милован Вучићевић   прикупљање потписа
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима