Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковчани за комуналије и струју дугују три милијарде динара!

rssBookmark and Share

Власотинце 06.02.2011. Душан Коцић

На улазу у Центар за социјални рад у Лесковцу морала да интервенише полиција, јер су последњих дана биле велике гужбе због поделе 1,4 милиона динара помоћи

Лесковчани за комуналије и струју дугују три милијарде динара!

 

ЛЕСКОВАЦ - Сиромашном југу Србије прети велика беда, а неки прогнозирају да ће најмање трећина домаћинстава до краја 2011. години упасти у ,,дужничко ропство’’, јер немају средства да намире ни основне обавезе!

У овом тренутку, на пример, Лесковчани дугују за комуналије и струју три милијарде динара. У појединим лесковачким колективима утужују кориснике својих услуга тек после неколико опомена и репрограмирања дуговања, јер је пракса показала да су суђењаа дуготрајна и скупа.

Због беспарице која је присутна у појединим лесковачким фирмама чији се рад делимично финансира из буџета града, као што је, на пример, случај са образовним организацијама, договорено је, на недавом састанку са директорима и руководством града, да јавна предузећа не воде судске спорове и не блокирају међусобно рачуне, јер на крају цех свих неспоразума мора да се наплати из заједничке касе, односно буџета града.

-Утужујемо само домаћинства, односно грађене који нису платили рачун у протеклих шест месеци – истиче Срђан Нисић, извршни директор PWW, колектива који извози и депонује смеће са градских улица Лесковца, али и других места на југу Србије.

Најугроженији појединици и породице у Лесковцу добиле су једнократну новчану помоћ из буџета Републике Србије у износу од 1,4 милиона динара, али је то протеклих дана управо због те помоћи, створене неописиве гужве и на улазу у Центар за социјални рад интервенисала је полиција како би увела колико-толико реда.

-У првом тренутку нам се чинило да је новац који је Влада Републике Србије одобрила Лесковцу за помоћ најугроженијима довољан да се измире сви који су се обраћали захтевима, али сада видимо да је на основу јавног позива упућеног посредством медија многи више оних који се налазе у стању социјалне потребе и живе у врло тешким условима – истиче Снежана Милојковић, директорица Центра за социјални рад у Лесковцу.

После Краљева, која је погођен земљотресом, град на Ветерници је добио највише пара. Поред Лесковца, у тзв. другој категорију ,,приоритета’’ су Тутин, Власотинце и Црна Трава.

-Свима нећемо моћи да помогнемо, али ће невоље бар бити ублажене, јер велики број грађања и домаћинстава преживљавају – каже Снежана Милојковић, директорица Центра за социјални рад у Лесковцу.

 


#   јавна предузећа   полиција   Снежана Милојковић   Власотинце   Црна Трава   рад   Влада Републике Србије   Центар за социјални рад   Срђан Нисић
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима