Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Локализован пожар код Прокупља, ватрогасци дежурају

rssBookmark and Share

Топлица река 03.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Велики пожар у атару села Ргаје код Прокупља је локализован, али ће припадници ватрогасно -спасилачке јединице из предострожности остати током ноћи да дежурају у селу, Изјавио је начелник сектора за ванредне ситуације Топличког округа Срђан Митровић.

Локализован пожар код Прокупља, ватрогасци дежурају

Митровић је рекао Танјугу да је ширење пожара у атару села Ргаје, који се додатно разбуктао, заустављено и да очекује да ће ватра ујутру бити потпуно угашена.

Пожар је локализован и више не угрожава куће у селу Ргаје и околним селима, али ће ватрогасци тамо остати да дежурају током ноћи како би били спремни да реагују у случају да се пожар поново активира, казао је Митровић.

Шеф Шумске управе у Прокупљу Стојан Бијелић је казао Танјугу да је у великом пожару у селу Ргаје изгорело око 200 хектара шуме и ниског растиња.

Гашење ватрене стихије која је претила да захвати сеоске куће и прошири се на суседно село Нови Ђуревац додатно је отежавао изузетно неприступачан терен, као и високе дневне температуре, рекао је он.

У гашењу пожара на том подручју протеклих дана, поред ватрогасаца учествовали су и припадници Војске Србије, радници „Србијашума” и чланови ловачког удружења „Топлица” из Прокупља, као и руски авион „иљушин”.

Према речима Митровића, данас је мањи пожар избио и на територији општине Блаце, али је брзом интервенцијом ватрогасно - спасилачке екипе угашен.


#   пожар   Топлица река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима