Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милетић: Уозбиљите се и очистите Сврљиг од снега!

rssBookmark and Share

Сврљиг 06.01.2016. Сврљишке новине

Народни посланик Милија Милетић обишао је синоћ сврљишка села и улице у самом Сврљигу како би се уверио у тачност информација које стижу са терена али и од грађана Сврљига, да су улице неочишћене и непроходне.

Милетић: Уозбиљите се и очистите Сврљиг од снега!

- Обишао сам Преконогу, немогуће је да се аутомобили мимоиђу на локалном путу према том селу. То је недопустиво! Ситуација је и у Сврљигу катастрофална, машине као да нису ни прошле улицама. Поводом тога, уколико се ситуација не поправи, надлежни ће одговарати за овакав хаос у граду, поручио је Милетић.

Милетић је позвао све надлежне као и надзора да буду присутни на терену, да се интензивније укључе Центар за социјални рад и Дом здравља и остале институције и помогну у раду.

Директори да не греју фотеље него да раде и помогну грађанима

Народни посланик реаговао је бурно када је чуо да поједини директори нису на терену, а посао им је да брину о грађанима и стању у граду. Он је апеловао на све директоре који седе у топлим канцеларијским фотељама да већ сутра устану из истих и да се солидаришу са грађанима, помогну људима на селу и у граду и својим колегама који раде и дању и ноћу.
снег

- Сви требате бити на терену, међу грађанима, да помогнете надлежнима и председници у решавању горућих проблем, рекао је Милетић.

Он истиче да се координација међу сврљишким предузећима и установама мора подићи на виши ниво како би сви заједно пребродили новонасталу ситуацију.

Поред директора, Милетић је позвао и представнике Савета месних заједница да се озбиљније укључе у акцији чишћења снега и да заједно са ЈКСП “Сврљиг“ остваре бољу сарадњу, а да о свим подухватима и стању на терену обавештавају председницу општине Јелену Трифуновић.

Сви који су на програму Јавни радови да узму лопате у руке

- Више стотина људи упошљено је кроз програм Јавних радова, сви ти људи плаћени су да извршавају послове од јавног значаја и највероватније ће већ од сутра, како нам је синоћ речено, бити ангажовани да раде на расчишћавању снега са улица и тротоара.

Милетић је рекао да радно способна лица која су корисници Центра за социјални рад морају бити ангажована да раде, па је уједно упутио позив Центру да већ сутра мобилише све кориснике који су радно способни да крену са чишћењем Сврљига.


#   Дом здравља   саобраћај   Сврљиг   Милија Милетић   снег   посланик   Центар за социјални рад   јавни радови   Јелена Трифуновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима