Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министартсво унутрашњих послова разматра Радовићеву молбу за доделу полицијске заштите

rssBookmark and Share

05.11.2013. Izvor: JužnaSrbija.Info

Министартсву унутрашњих послова Србије пристигла је молба Стефана Радовића (21) из Куршумлије који се јавно декларисао као хомосексуалац за доделу сталне полицијске заштите због сталних вербалних, бруталних физичких напада и претњи на основу сексуалне оријенатције и родног идентитета, потврђено је данас у том министартву.

Министартсво унутрашњих послова разматра Радовићеву молбу за доделу полицијске заштите

У министартву унутрашњих послова кажу да је у току разматрање и одлучивање поводом пристигле Радовићеве молбе.

У полицијској управи у Прокупљу нам је такође потврђено да је Радовићева молба са документацијом пристигла, али да ће коначну одлуку како кажу донети надлежни у министартву унутрашњих послова и дирекцији полиције у Београду.

За то време припадник ЛГБТ заједнице у Србији Стефан Радовић који се јавно декларисао као хомосексуалац испите у Економској школи у Куршумлији на захтев директорке те школе Милке Обрадовић испите полаже уз пратњу полиције док су и поред тога из безбедносних разлога неки испити заказани за суботу када у школи нема ученика.

Радовић који је у страху за безбедност након задњег у низу напада који се догодио у смом центру Куршумлије до одговора надлежних на његову молбу не излази из куће, сем у крајње неопходним ситуацијама.

Стефан Радовић је први геј у Србији који је након низа напада и тортуре због чега је био приморан да напусти и редовно школовање затражио сталну полицијску заштиту.

Коментара: 0


#   Стефан Радовић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима