Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Немамо где да се лечимо: Генерални штрајк лекара у Нишу

rssBookmark and Share

14.03.2014. Танјуг

Запослени у Клиничком центру у Нишу, ступили су данас у генерални штрајк, захтевајући укидање солидарног пореза здравственим радницима, враћање коефицијента на стање које је важило пре 1.1. 2014.године и плаћање прековременог рада преко 40 сати месечно.

Немамо где да се лечимо: Генерални штрајк лекара у Нишу

Председник Штрајкачког одбора др Александар Златић рекао је да лекари раде прековремено и више од 40 сати због организације посла и недовољног броја лекара.

"Генерални штрајк подразумева обезбеђивање минимума процеса рада", рекао је Златић, додајући да "за пацијенте то значи да ће примати све хитне случајеве, све оболеле од карцинома, омладину, труднице, породиље и децу".

Он је додао да ће све пацијенте на интензивној и полуинтензивној нези збрињавати, обезбедити све неопходне лекове и спроводити хигијенско -епидемиолошке мере у свим просторијама.

"Неће бити незбринутих пацијената који захтевају хитну медицинску помоћ", рекао је др Златић.

Он је истакао да је "сада на потезу Влада Србије и што пре ступи у преговоре и примети да овде има много незадовољних људи".

По Златићевим речима, намера није била да се штрајк догоди пред изборе, али је разлог за окупљање настао управо у овом периоду.

" Ово је само социјално-економски бунт и ништа више", преизирао је Златић и замолио пацијенте да разумеју ситуацију у којој се здравствени радници налазе и да им дају подршку "како би све ово трајало што краће".

Запослени на клиникама Клиничког центра у Нишу 10. марта започели су штрајк упозорења тако што нису радили од 12 до 13 часова.


#     Клинички центар Ниш   штрајк   Александар Златић   Клинички центар   здравствени радници
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима