Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добија прву јавну гаражу на два нивоа

rssBookmark and Share

Ниш 29.06.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Дарко Булатовић са сарадницима, обишао је јуче градилиште монтажне двоетажне гараже на простору досадашњег неуређеног паркиралишта код Дома здравља у улици Војводе Танкосића.

Ниш добија прву јавну гаражу на два нивоа

Будућа гаража имаће око 70 места за паркирање у два нивоа, а метална конструкција спратног модула омогућава и накнадно проширење и повећање капацитета паркиралишта.

Цена коришћења гараже биће 40 динара по сату, без ограничења у броју сати, с тим да ће током дана служити, пре свега, за потребе пацијената Дома здравља и услужног центра Полицијске управе, док ће у ноћним сатима у њој бити омогућено и паркирање возила станара околних зграда са повлашћеним зонираним станарским паркинг картама.

Инвестицију вредну 30 милиона динара финансира ЈП "Паркинг сервис" Ниш из сопствених средстава. Очекивани рок за завршетак свих радова је крај августа ове године.

Ово је, иначе, први корак у решавању проблема недостатка места за паркирање аутомобила у централној градској зони и у најфреквентнијим деловима града.

У току је израда документације за изградњу вишеспратне наткривене монтажне гараже на простору садашњег паркиралишта на Синђелићевом тргу, иза Народног позоришта, која ће, по идејном решењу имати три етаже.

Коментара: 0


#   Ниш   Дом здравља   Дарко Булатовић   Паркинг сервис   Јавна гаража
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима