Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш на конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе

rssBookmark and Share

Сурдулица 25.03.2011.

Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе, као консултативно тело Савета Европе, одржао је своје 20. Пленарно заседање у Стразбуру, Француска.

Делегација Републике Србије у Конгресу, активно је учествовала на Пленарном заседању, као и на састанцима оба Већа Конгреса - Већа локалних власти и Већа региона и састанцима релевантних комитета.

Ниш на конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе

Делегацију Републике Србије је на Пленарном заседању чинили су Жељко Озеговић шеф Делегације и члан Градског већа Београда, Душица Давидовић члан Градског већа Ниша, Мехо Махмутовић градонацелник Новог Пазара, Михаљ Ђилас председник општине Кањижа, Радиша Драгојевић председник општине Петровац на Млави, Синиша Лазић посланик у Скупштини АПВ, Новица Тончев председник општине Сурдулица и Александра Милић, из Сталне конференције градова и општина.

Један од говорника на заседању 24. марта је био Јоханес Хан, европски комесар за регионалну политику. На маргинама заседања, чланови Делегације су имали разговоре са Ханом о томе које су могућности да се земље Западног Балкана укључе у нови инструмент сарадње Европске комисије - Европска групација за територијалну сарадњу (ЕГТЦ). Овај инструмент омогућава земљама чланицама ЕУ бољу прекограничну и транснационалну сарадњу.

Комесар Хан је рекао да ће, уколико буду укључене земље Западног Балкана у сарадњу, онда морати да учествују и две земље ЕУ као партнери, а о идејама и модалитетима о начину сарадње ће Делегацију информисати у јуну ове године.



#   Сурдулица   Новица Тончев   председник општине   Душица Давидовић   Јоханес Хан   Мехо Махмутовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима