Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки жандарми: Вучић први претио, тај снимак нам је одузет

rssBookmark and Share

30.09.2014. Данас

Снимак на којем се види да је премијеров брат Андреја Вучић, који је био у пратњи обезбеђења од три полицајца у цивилу, први физички напао једног од припадника нишке Жандармерије који су били у кордону, уз вербалне претње да ће „сви бити укинути“, одузет је Жандармерији

Нишки жандарми: Вучић први претио, тај снимак нам је одузет

Ово су за лист Данас рекли незванични извори блиски нишкој Жандармерији.

Наши извори су казали да је премијеров брат желео да прође кроз полицијски кордон, који је обезбеђивао Параду поноса, а када му то није било дозвољено, наводно је ухватио једног од припадника нишке Жандармерије за заштитно одело, запретивши да ће их све „укинути“.

Према њиховим речима, један од припадника Вућићевог обезбеђења наводно је у тим тренуцима извадио оружје, па су припадници Жандармерије тада почели да их физички туку. Премијеров брат и његово обезбеђење почели су да беже, али их је нешто даље сачекала друга група жандарма, која је наставила интервенцију. Снимак физичког напада те друге групе жандарма појавио се у појединим медијима, а снимак физичког и вербалног напада Андреја Вучића, на којем се то „и види у чује“, и који је направила сама Жандармерија, наводно је „извађен из камере и однет“.

Према нашим изворима, припадници Жандармерије све ово су наводно рекли и премијеру Вучићу, код кога су били на разговору после инцидента. Премијер је наводно у почетку реаговао „крајње бурно“, али се након њихове информације о току догађаја смирио и понудио их кафом.

Министар унутрашњих послова Небојша Срефановић и директор полиције Милорад Вељовић изјавили су јуче да су запрепашћени снимком који је емитован у медијима, а на којем се види пребијање Андреја Вучића и двојице припадника Војске Србије. Они су истакли да ће се предузети сви потребни кораци, како се овакви брутални напади, више никада не би догодили у полицији.

Премијер Вучић је претходно потврдио да је дошло до инцидента и да су његов брат и два припадника обезбеђења тешко повређени, али није желео да говори конкретно о каквим повредама је реч.

 


#   жандармерија   Александар Вучић   Геј парада   Милорад Вељовић   брат   Премијер Владе   Андреј Вучић   Лист Данас
@avucic @SerbianPM @OnlineDanas @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима