Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлија креће у освајање Фуџија, највишег врха Јапана

rssBookmark and Share

Ниш 22.08.2017. Јужна Србија Инфо

Свечана застава Града Ниша ће се ускоро завијорити на највишем врху Јапана, планини Фуџи, захваљујући познатом планинарском активисти, Мирославу Докману.

Нишлија креће у освајање Фуџија, највишег врха Јапана

Поводом предстојеће планинарске експедиције на планину Фуџи у Јапану, која ће бити изведена у периоду од 23. августа до 4. септембра под вођством Зорана Павловића, а у којој ће се први пут наћи и један Нишлија, Мирослав Докман, јуче је у Градској кући овом планинару Планинарског друштва „Преслап“ заменик градоначелника Милош Банђур уручио свечану заставу Града Ниша која ће бити истакнута на највишем врху Јапана.

Град Ниш се радује успеху сваког свог суграђанина, ми то доживљавамо као да је то наш успех, нама је задовољство да је Мирослав Докман и прошле године био у експедицији која је освојила највиши врх Европе и Русије-Елбрус.

Ове године креће у поход на највиши врх Јапана-планину Фуџи и поносни смо што смо данас могли да му уручимо заставу Града Ниша коју ће он тога јутра, када излази сунце у земљи излазећег сунца, развити на Фуџију“, рекао је овом приликом заменик градоначелника Милош Банђур.

Мирослав Докман, иначе, планинарењем се бави више од деценију.


#   Ниш   Милош Банђур   Јапан   Мирослав Докман   Планинарско друштво Преслап   Фуџи врх
@Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима