Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова тура хуманитарне помоћи данас је из Ниша кренула за Шид

rssBookmark and Share

31.10.2015. НТВ

Још једна тура помоћи Српско – руског хуманитарног центра отпремљена је јуче у Шид, речено је на првој конференцији за новинаре коју је ново руководство центра одржало у Нишу.

Нова тура хуманитарне помоћи данас је из Ниша кренула за Шид

Однедавно постављени кодиректор Вадим Вадимовић Серјогин рекао је да ће наставити са пружањем хуманитарне помоћи у ванредним ситуацијама, анализама и спречавањем ванредних ситуација и обуком српских колега у руским високообразовним установама.

Нова тура хуманитарне помоћи данас је из Ниша кренула за Шид. Циљ је, кажу у Српско-руском хуманитарном центру, олакшати предстојеће хладне дане онима које је судбина натерала на далеки пут и потрагу за сигурнијим животом.

Ово је била прилика да се јавности представи ново руководство Центра. Кажу да ће наставити досадашњу праксу да помажу у ванредним ситуацијама, а планирају и обуку колега из Србије у високошколским установама у Русији.

До сада је током ове године Српско-руски хуманитарни центар помагао у постављању кампова за привремени прихват избеглица у Кањижи и Прешеву достављајући приближно 40 шатора за смештај, 30 пећи, две електростанице и више од 2000 ћебади И друге опреме, наводи се у саопштењу Центра.


#   избеглице   хуманитарна помоћ   камп   мигранти   РСХЦ Руски хуманитарни центар   Вадим Вадимовић Серјогин   Шид
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима