Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови изглед паркова у Нишу - гради се и нови парк код Делте (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 05.04.2022. Јужна Србија Инфо

Обнова парка на Синђелићевом тргу биће завршена за месец дана, док се завршетак прве фазе радова на изградњи парка код ТЦ Делта Планет очекује у јуну, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски, након што је обишла градилишта.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Градоначелница града Драгана Сотировски са својим сарадницима обишла је  радове на реконструкцији парка на Синђелићевом тргу, код Суда,а потом и будући парк код ТЦ Делта Планет где су у току радови у оквиру прве фазе. Градоначелница Сотировски је овом приликом најавила и реконструкцију једног дела парка „Чаир“ која би требало да буде завршена до краја године.

„Радови на реконструкцији парка код Суда завршиће се за месец дана. Грађани ће добити још један леп ппростор у самом центру града  са обновљеним зеленилом. Реконструкцију парка  на Синђелићевом Тргу радиле су младе архитекте из кабинета градског урбанисте. С обзиром да су им то први радови после завршеног факултета , надам се ће суграђани бити задовољни када виде како ће то изгледати“, казала је Сотировски.

Реконструкцијом парк на Синђелићевом тргу добиће елипсаст облик, раде се и пешачке стазе поплочане бехатон плочама које се спајају у централном делу парка, биће повећана и зелена површина, а дрвеће које је посечено јер је било болесно и склоно паду биће замењено новим садницама при чему ће један број садница бити и придодат.

Парк код Делте се ради из донације и Град Ниш неће коштати ни динара.

„Површину која је некада била под шибљем а у једном делу су били паркирани аутобуси замениће предиван парк који ће заузети површину од једног хектара.У току су радови у оквиру прве фазе која  ће бити завршена до јуна, а касније следи и додатно уређење , сејање траве, постављање клупа и мобилијара за децу, што ће парку дати коначан изглед. Биће то права оаза за све Нишлије. Прва фаза ће бити завршена у јуну“, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Градоначелница је најавила и реконструкцију једног дела у парку „Чаир“ која би требало да буде завршена до краја године.

„Има пуно тога да се ради, да се среде стазе, заливни системи, обнови зеленило, да се осветљење још боље постави. Оно што је најбитније јесте да сваки парк има своје обезбеђење, односно чувара.То ће бити људи запослени у ЈКП „Медиана“, како бисмо спречили оно што се спречити може када су вандали у питању. Ако већ уређујемо и сређујемо , да то буде трајно за најстарије, али и најмлађе суграђане“, истакла је Сотировски.

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   парк   Синђелићев трг   Парк Чаир   Делта планет
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима