Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро нови парк у Нишу, простор на кеју иза "Делте" постаје зелена оаза (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 20.07.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Драгана Сотировски обишла је даанс са сарадницима, почетак радова на изградњи парка на кеју поред Нишаве иза "Делата Планета". Заједно са њом почетак радова су обишли и градски већник Ненад Станковић и градски урбаниста Тања Обрадовић

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски почетак радова на формирању парка иза Делта Планета је доказ да се није одустало од идеје да се град спусти на реку. У новом парку чији се обриси већ назиру већ је постављен нови дечији мобилијар, а почели су радови и на поправљању осветљења на овом простору.

„Завршиће се овај простор, озелениће се, засаићемо негде око 90 стабала дрвећа, а онда ћемо почетком наредног месеца кренути уређење парка који је на самом Булевару и биће то једна лепа оаза за све, не само за оне који живе овде, већ и за све Нишлије. Дакле овде недостају сада и цвеће и зеленило и дрвеће, важно да је стигао дечији мобилијар, да је ово игралиште такође уређено и да читав простор, дакле од моста до Топлане, да ће бити једна лепа зелена оаза и са тим трендом настављамо не само на обали Нишаве. У наредним месецима па и наредних година, оплемењиваћемо све постојеће паркове, садити ново дрвеће, стављати систем кап по кап и наравно уређивати све те просторе за наше суградјане”, рекла је Градоначелница Дргана Сотировски.

Већ почетком наредног месеца градоначелница ће са својим сарадницима обићи и простор на Булевару Немањића код кружног тока где се планира изградња још једног парка.

„Имала сам прилике да заједно са градским урбанистом видим који је то однос зеленила, стаза, ту ће бити и јавна чесма, дакле сви садржаји који недостају, односно који су неопходни за један парк и мислим да ће наши суграђани бити задовољни”, казала је градомачелница Драгана Сотировски.

Тања Обрадовић, главни градски урбаниста, нагласила је да је ово почетак бриге о зеленим просторима у граду Нишу али и почетак реализације њиховог сређивања.

!До сада је уређење зелених површина у граду само плански предвиђено, а готово да ниједан јавни простор у неком ближем периоду да не кажем десетак, двадесет година, осим оног главног централног Трга, није био фокус уређења, зато што је то превасходно економски веома неисплативо и што је то јавни простор. Овај парк поред Нишаве и будући парк који ће бити на Булевару, као што је најављено, биће једно велико освежење за овај део али и за цео град Ниш”, казала је Тања Обрадовић.

Она је најавила да је у плану и јавни конкурс за уређење обале Нишаве, који ће обухватити велики део Нишаве и сагледати све могуће зелене површине у оквиру зоне око реке.

“Предмет тог конкурса биће парцеле поред реке које су градска имовина, а наравно и осталих, невидљивих простора око Нишаве, који су запуштени“, рекла је Тања Обрадовић.

ВИДЕО: АМ ПРЕС-Јужна Србија Инфо


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишава   парк   кеј   Булевар Немањића   Делта планет   Тања Обрадовић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима