Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskoro novi park u Nišu, prostor na keju iza "Delte" postaje zelena oaza (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 20.07.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Dragana Sotirovski obišla je daans sa saradnicima, početak radova na izgradnji parka na keju pored Nišave iza "Delata Planeta". Zajedno sa njom početak radova su obišli i gradski većnik Nenad Stanković i gradski urbanista Tanja Obradović

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski početak radova na formiranju parka iza Delta Planeta je dokaz da se nije odustalo od ideje da se grad spusti na reku. U novom parku čiji se obrisi već naziru već je postavljen novi dečiji mobilijar, a počeli su radovi i na popravljanju osvetljenja na ovom prostoru.

„Završiće se ovaj prostor, ozeleniće se, zasaićemo negde oko 90 stabala drveća, a onda ćemo početkom narednog meseca krenuti uređenje parka koji je na samom Bulevaru i biće to jedna lepa oaza za sve, ne samo za one koji žive ovde, već i za sve Nišlije. Dakle ovde nedostaju sada i cveće i zelenilo i drveće, važno da je stigao dečiji mobilijar, da je ovo igralište takođe uređeno i da čitav prostor, dakle od mosta do Toplane, da će biti jedna lepa zelena oaza i sa tim trendom nastavljamo ne samo na obali Nišave. U narednim mesecima pa i narednih godina, oplemenjivaćemo sve postojeće parkove, saditi novo drveće, stavljati sistem kap po kap i naravno uređivati sve te prostore za naše sugradjane”, rekla je Gradonačelnica Drgana Sotirovski.

Već početkom narednog meseca gradonačelnica će sa svojim saradnicima obići i prostor na Bulevaru Nemanjića kod kružnog toka gde se planira izgradnja još jednog parka.

„Imala sam prilike da zajedno sa gradskim urbanistom vidim koji je to odnos zelenila, staza, tu će biti i javna česma, dakle svi sadržaji koji nedostaju, odnosno koji su neophodni za jedan park i mislim da će naši sugrađani biti zadovoljni”, kazala je gradomačelnica Dragana Sotirovski.

Tanja Obradović, glavni gradski urbanista, naglasila je da je ovo početak brige o zelenim prostorima u gradu Nišu ali i početak realizacije njihovog sređivanja.

!Do sada je uređenje zelenih površina u gradu samo planski predviđeno, a gotovo da nijedan javni prostor u nekom bližem periodu da ne kažem desetak, dvadeset godina, osim onog glavnog centralnog Trga, nije bio fokus uređenja, zato što je to prevashodno ekonomski veoma neisplativo i što je to javni prostor. Ovaj park pored Nišave i budući park koji će biti na Bulevaru, kao što je najavljeno, biće jedno veliko osveženje za ovaj deo ali i za ceo grad Niš”, kazala je Tanja Obradović.

Ona je najavila da je u planu i javni konkurs za uređenje obale Nišave, koji će obuhvatiti veliki deo Nišave i sagledati sve moguće zelene površine u okviru zone oko reke.

“Predmet tog konkursa biće parcele pored reke koje su gradska imovina, a naravno i ostalih, nevidljivih prostora oko Nišave, koji su zapušteni“, rekla je Tanja Obradović.

VIDEO: AM PRES-Južna Srbija Info


#   Niš   Dragana Sotirovski   Nišava   park   kej   Bulevar Nemanjića   Delta planet   Tanja Obradović
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima