Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обуставили производњу: Радници Симпо ШИК блокирали улаз у фабрику

rssBookmark and Share

Копаоник 04.11.2013. Autor: Ag.

Фабрика Симпо ШИК из Врања, која се налази у погонима шумско-индустријског комбината "Копаоник" у Куршумлији, обуставила је данас производњу, јер незадовољни радници који блокирају улаз у фабрику спречавају допрему сировина.

Обуставили производњу: Радници Симпо ШИК блокирали улаз у фабрику

Како је саопштено, незадовољни радници ШИК Копаоник већ пет дана држи у блокади улазну капију у круг Симпо ШИК, уз оцену да тим поступком доводе у питање опстанак Симпо Шика у Куршумлији, али и егзистенцију 627 запослених радника и њихове породице.

Симпо ШИК наводи да је принуђен на обуставу рада у свих шест погона, јер због блокада улаза у фабрику то предузеће није у могућности да допрема сировину и настави процес производње као и то да није у могућности да према купцима испуњава обавезе. Радници "Копаоника" захтевају исплати пет заосталих плата, повезивање радног стажа и регулисање здравственог осигурања.

Председник синдиката ШИК "Копаоника" Драгослав Јевемовић казао је да радници неће одустати од протеста док им се захтеви не испуне. "Пошто Симпо ШИК из Врања нама дугује око 23 милиона динара, нећемо дозволити да из круга те фабрике излазе камиони са готовим производима, све док се нама дуговања не измире и док се наши захтеви не испуне", рекасо је он.

Симпо ШИК по разним основама дугује ШИК "Копаонику", што је, како је рекао "закључио вештак на њихов захтев".

Симпо ШИК је пре три године покренуо производњу у шест погона у предузећу ШИК Копаоники запослио 627 радника, док је у предузећу Копаоник остало око стотинак радника. Штрајкачи ШИК Копаоник су током виканда дежурали и испред капије и нису дозволили да се из круга фабрике извозе готови производи, па је у кругу фабрике остало неколико натоварених камиона. Радници ШИК Копаоник и данас настављају протест и не пропуштају пролаз на улазну капију.


#   Симпо   Шик   радници   Копаоник   Симпо Шик
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима