Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од сутра скупљи разговор фиксним телефоном

rssBookmark and Share

31.07.2011. Аutor : Stefan Radović

Цена претплате у фиксној телефонији од сутра ће бити већа, а приватни и пословни корисници плаћаће исте цене телефонског разговора.

Према одлуци Републичке агенције за електронске комуникације,цена месечне претплате биће повећана са 457,8 на 507,4 динара, укључујући ПДВ, а биће и повећан број бесплатних импулса са 150 на 300, кажу за ''Јужну Србију'' у Телекому Србије.

Како нам је речено у Телекому, од почетка августа минут разговора у локалном саобраћају ће поскупети због скраћивања импулса, док ће разговори у међумесном саобраћају појефинити.

-Цена импулса у месном саобраћају остаће иста - 0,4771 динара, али доћи ће до скраћења импулсног интервала на 52 секунде у "слабом саобраћају", односно на 26 секунди у "јаком саобраћају". Тако ће нова цена минута у "слабом саобраћају" бити 54 паре, а у "јаком саобраћају" 1,09 динара, казали су нам у Телекому.

У Србији у 2010. години, према подацима Ратела, укупно било 3.110.339 претплатника фиксне телефоније, а укупан приход од услуга фиксне телефоније био је 421 милион евра. Линценце за фиксну телефонију у Србији имају и компаније Орион и Теленор, али је њихов удео на тржишту тренутно занемарљив.

Коментара: 0


#
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима