Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одакле 37 листића више у гласачкој кутији на изборима за делегате Коморе медицинских сестра у Нишу?

rssBookmark and Share

Ниш 25.06.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Централна изборна комисија наложила је понављање избора и именовање председника и заменика новог бирачког одбора за бирачко место 80 Медијана у Нишу због утврђених неправилности, а на предлог Извршнх одбора огранака КМСЗТС.

Илустрација
Илустрација

На бирачком месту број 80 Медијана у Нишу на дан избора 17. јуна ове године, гласало је укупно 766 бирача за мдицинске сестре, да би се у гласачкој кутији након пребројавања нашло 803 листића. 

Такође, када се ради о техничарима, гласало је 766 бирача, а у гласачкој кутији се нашао 801 листић?

Синдикат упозоравао..

Незадовољни изборним поступком и сумњајући у регуларнист избора за делегате у Комори медицинских сестара и здравствених техничара Србије (КМСЗТС), кандидати Клиничког центра Ниш и чланови Синидата “Независност” ове здравствене установе су након избора упозорили на бројне неправилности.

- Пре самих избора, многа удружења и асоцијације медицинских радника, су захтевале присуство својих посматрача на предстојећим изборима, што је и Статутом КМСЗТС предвиђено. Ником од стране Изборне комисије КМСЗТС, то није омогућено. Довољан разлог да се посумња у намере руководста КМСЗТС, кажу у Синидату “Независност” КЦ Ниш.

Даље...

На дан избора, на свим гласачким местима, великом броју лиценцираних радника Кц Ниш, није омогућено гласање, јер је установљено да их Изборна комисија КМСЗТС није увела у гласчки списак и ако су на сајту КМСЗТС уредно евидентирани. Напомињемо. да се то дешава само са радницима Кц Ниш, док су сви радници Дома здравља Ниш, уредно евидентирани и омогућено им је гласање. 

Многим радницама, које су због удаје промениле или додале презиме, такође није омогућено гласање, упркос томе што су евидентиране на гласачком списку и сајту КМСЗТС са непромењеним бројем лиценце и ЈМБР који су једини меродавни да би неко био на гласчком листу и ком би се омогућило гласање. 

Директор Дома здравља у присмотри?

Директор Дома здравља Ниш је био присутан у свом возилу испред гласачког места (доказ фотографија), као и поједини кандидати из ДЗ Ниш  који су испред гласачких места обављали претеће разговоре са кандидатима своје установе.

Радници Кц Ниш који су се кандидовали за делегате у КМСЗТС,  уклоњени су са изборне листи и никад их нико из Изборне комисије није обавести нити им образложио разлоге одбијања њихове кандидатуре.

Чланови табора, који заступа садашње руководство КМСЗТС, су испред гласачких места делили флајере са именима оних које би требало да заокруже. Велики број пензионисаних радника је од стране њих позиван и омогућено им је гласање. Гласачи, махом радници ДЗ Ниш су натерани да након гласања сликају мобилним телефоном листић на ком су гласали. То је за њих доказ, да су гласали за њихову листу кандидата, са које је највећи број радника ДЗ Ниш, досадашњих носиоца функција у КМСЗТС.

ЦЕСИД умешан?

Посматрачи из Цесида су највећи део времена проводили ван гласачких места за шта поседујемо доказе.

Након затварања гласачких места су на 90% гласачких места, од стране комисије, изнешене гласачке кутије без објављивања Записника, што су били у обавези по Статуту КМСЗТС. Кутије су чланови комисије однели на непознатом месту.

Коментара: 0


#   Ниш   Дом здравља   Клинички центар Ниш   избори   медицинске сестре   Синдикат независност   Комора медицинских сестара
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима