Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ојачање бедема Нишаве - градоначелница и директор “Србијаводе” обишли угрожена подручја

rssBookmark and Share

Ниш 16.01.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор ЈВП ”Србијаводе” Горан Пузовић обишли су јуче подручја угрожена Нишавом од Врежинског моста до ушћа у Јужну Мораву и разговарали са мештанима Трупала, Поповца и Мезграје.

Ојачање бедема Нишаве - градоначелница и директор “Србијаводе” обишли угрожена подручја

Пузовић је мештанима ових насеља рекао да ће ЈВП “Србијаводе” ове године очистити корито Нишаве од дрвећа и спрудова како би вода могла у сличним приликама да несметано отиче.

Тим стручњака ЈВП “Србијаводе” и Града Ниша ће изаћи на терен и предложити начин ојачавања бедема на оним местима где је Нишава претила да се излије и угрози објекте и становништво у великој мери, што би била краткорочна мера, напоменуо је Пузовић.

ЈВП “Србијаводе” и град Ниш ће радити на припреми техничке документације како би се проблем регулације Нишаве решио трајно, навео је Пузовић говорећи о дугорочном плану мера.

“Мештани су добили обећање да ће корито Нишаве бити очишћено врло брзо и тиме ће бити у знатној мери смањен ризик од поплава”, истакла је Драгана Сотировски.

Сарадња града и ЈВП “Србијаводе” је врло успешна о чему сведочи и дата сагласност ЈВП “Србијаводе” да нам уступи земљиште у старом кориту  Јужне Мораве за измештање кванташке пијаце, а можда и ауто пијаце, напоменула је градоначелница Ниша.

Према њеним речима, град је спреман да свим приградским насељима, па и овим која припадају градској општини Црвени Крст, изађе у сусрет у погледу регулисања канализационе мреже и атмосферских вода.

Врежински мост није безбедан и биће срушен, а затим ће се градити нови. Град Ниш је за рушење моста и припрему документације за изградњу новог издвојио ове године 80 милиона динара.

У разговору је указано да је ванредна ситуација због набујалих река још једном потврдила јединство власти и народа, државе и локалне самоуправе, што је наишло и на одобравање мештана.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Мезграја   Нишава   Трупале   врежински мост   Србија воде
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима