Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Олујни ветар оштетио далеководе

rssBookmark and Share

Пирот 02.07.2014. Танјуг

Екипе пиротске електродистрибуције су целу ноћ провеле на терену како би санирале последице штета које је причинио олујни ветар, навео је руководилац Техничке службе ЕПС огранка у Пироту, Зоран Манчић

Олујни ветар оштетио далеководе

У олујном невремену које је синоћ погодило Пиротски округ, и чије се последице санирају, оштећен је далековод према Белој Паланци, због чега тамо више сати није било струје, оштећења је било и на далеководима ка појединим пиротским селима, али у самом Пироту већих проблема са снабдевањем електричном енергијом није било.

Према речима руководиоца Техничке службе Електропривреде Србије, огранка у Пироту Зорана Манчића, екипе пиротске електродистрибуције су целу ноћ провеле на терену како би санирале последице штета које је причинио олујни ветар.

"Највећу штету је претрпео далековод ка Белој Паланци. Наше екипе су одмах изашле на терен, покушали су да из правца Ниша електричноменергијом напајају Белу Паланку, али је то било немогуће јер је у току измештање далековода из правца Ниша због радова на Коридору 10, такода су радници морали да отклоне квар", навео је он. Манчић је додао да је велики број кварова забележен и у самом Пироту, али су они били мањег интензитета.

"На путу према селу Барје Чифлик ветар је оборио четири стуба, а санирани су и кварови у селима Понор, Блато, Велики и Мали Суводол која су од јутрос поново прикључена на мрежу", каже Манчић.


#   Пирот   ЕПС   Бела Паланка   Пиротски округ   ветар   олујни ветар   олуја   далековод   Зоран Манчић
@EPSsnabdevanje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима