Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општинско веће: нова поскупљења

rssBookmark and Share

Алексинац 17.08.2010. aleksinacnews.com, aleksinac.org

Општинско веће: нова поскупљења

На дневном реду 26.седнице Општинског већа, одржане у понедељак 16.08., нашло се 17 тачака.

Поскупело изношење смећа

Веће је једногласно изгласало сагласност на одлуку Управног одбора ЈКП Комуналне услуге да се цена услуга изношења смећа повећа за 6 процената и то од 01.08.2010.

У образложењу одлуке УО, директор Миодраг Цветановић се позвао на раст цена свих материјала које предузеће користи у свом раду.

На питање неких од већника, када се може очекивати да град буде чистији, директор Цветановић је нагласио да је, по његовог искуству, Алексинац један од чистијих градова у Србији, а да ће се квалитет услуга предузећа повећати са набавком нових камиона смећара, која се очекује септембра.

Скупљи дневни боравак у вртићу

Општинско веће једногласно је дало сагласност и на одлуку Управног одбора Установе за предшколско васпитање и образовање Лане о повећању цена услуга целодневног боравка деце.

Директор установе Лане, Аница Павловић, напоменула је у образложењу одлуке УО, да цене боравка нису мењане од 2006. године, а да су цене на мало у међувремену порасле у просеку за 33 одсто.

По новом ценовнику, родитељи ће зависно од скале у коју спадају њихова примања по броју чланова домаћинства, плаћати од 2.000 до 5.000 динара.

Павловићева је обавестила већнике и о податку, да тренутно 250 малишана чека на упис у Лане, али да ће због малих капацитета бити примљено свега 50.

Након ове тачке већници су једногласно усвојили Извештај о пословању Јавног предузећа за путеве за првих шест месеци ове године, и низ одлука о објављивању огласа и образовању комисија за спровођење јавног надметања за издавање у закуп непокретности у Горњем Љубешу, Лужану и Бовну.

Једногласно су потврђења и решења Одељења за инспекцијски надзор о одбијању жалби неколико грађана, а усвојен је предлог да се ОСР Бистро додели бесплатно на коришћење пословни простор у улици Душана Тривунца на период од 5 година.

Под тачком разно нашло се обавештење председника општине Ивана Димића о информацијама које је добио од извођача радова ПЗП “Ниш“ и “Мостоградња”, а тичу се радова на мосту на Моравици, који би, према речима извођача, требало да буду завршени до 1. септембра ове године. Осим тога, донета је и одлука о прекиду финансирања ФК “Напредак” због непоштовања наложених мера од стране буџетског инспектора.

Једина одлука, која није донета једногласно, је потврђивање Уговора о сарадњи закљученог између СО Алексинац и невладине организације ХЕЛП. Овај уговор је потврђен са 7 гласова за, и два гласа против, које су дали представници СПС-а у Општинском већу.


#   Алексинац   Куршумлија   образовање   цена   општинско веће   пословни простор   Душана Тривунца
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима