Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ослобођени осумњичени за убиство полицајца хероја

rssBookmark and Share

05.01.2013. Autor: M. I. - N. R. |

Милан Ћаловић и Зоран Спасојевић из Крагујевца, који су се теретили да су помогли пљачкашима златаре "Унца" у Власотинцу и убицама полицајца Мирослава Стаменковића, ослобођени су оптужбе и прекјуче пуштени из притвора.

Ослобођени осумњичени за убиство полицајца хероја
Ћаловић и Спасојевић ухапшени су 15. децембра под сумњом да су тројици пљачкаша златаре и убицама полицајца помогли да 9. децембра у Лесковцу изнајме трособни стан. Истражни судија Вишег суда у Лесковцу их је теретио за кривично дело непријављивање и припремање кривичћног дела, али је предмет нешто касније пребачен у Основни суд.


- Трочлано веће је, на предлог тужиоца, укинуло притвор, јуче је одржано суђење и ослободио сам их зато што кривично дело, за које су осумњичили да су починили, није доказано – каже за “Блиц” Дејан Стаменковић, истражни судија лесковачког Вишег суда.

Судија наводи да је у испитавање осумњичених била укључена и унутрашња контрола из Београда.

– Доказа, једноставно, није било. Ћаловић, који је брат од стрица Велибора Лутовца, у то време био у Аустрији, показао је пасош. Спасојевић је тврдио да су му тројица пљчкаша рекла да им стан треба јер ће у Лесковцу радити неки молерај. Исти исказ дао је Аднан Шунтић, преживели из пуцњаве у Власотинцу – додаје Стаменковић.

Полицајац Стаменковић је убијен 14. децембра ујутру у центру Власотинца, у размени ватре са тројицом младића из Берана, који су покушали да опљачкају локалну златару “Унца”. Већ рањени полицајац је узвратио ватру пиштољем и убио Даринка Вушуровића и Велибора Лутовца из Берана, док је Аднан Шунтић побегао, али је убрзо ухапшен.


#   истражни судија   Основни суд   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима