Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отказано привођење жандарма осумњичених за најтежа кривична дела

rssBookmark and Share

15.05.2013. Autor: AG.

Изненада и без објашњења, по налогу из врха МУП-а, отказана акција привођења неколицине официра Жандармерије у Нишу, осумњичених за најтежа кривична дела, међу којима је и брат команданта Жандармерије Братислава Дикића, Драган Дикић.

Отказано привођење жандарма осумњичених за најтежа кривична дела

Према писању "Блица" и "Информера", полицајци су били спремни за већ испланирану акцију Сектора унутрашње контроле (СУК) МУП-а Србије, али је она јуче ујутру изненада отказана.

"Блиц" пише да су у нишком Тужилаштву "изузетно резигнирани" што полиција није одговорила на захтев за процесуирање осумњичених за најтежа дела (изнуде, рекетирање, уцене...), упркос комплетним доказима о деловану групе. У Тужилаштву питају због чега је и по чијем налогу акција отказана у последњем тренутку, наводи лист.

"Информер" пише да је начелник СУК Цветковић јуче ујутро у девет сати отказао акцију, упркос поновљеном захтеву нишког тужилаштва за "прикупљање обавештења". Лист наводи, позивајући се на изворе из врха полиције, да Цветковићева одлука да заустави истрагу доказује да "Дикић и жандарми-мафијаши имају озбиљну заштиту политичких моћника".

Цветковић је јуче листу кратко рекао да "нема овлашћења да даје изјаве о случају". Нико од полицијских званичника није имао конкретан одговор на питање ко је, зашто и по чијем налогу стопирао раније заказана саслушања осумњичених припадника Жандармерије.

"Информер" наводи да се четири официра Жандармерије у Нишу, међу којима и Дикић, терете за рекетирање, зеленашење, изнуду, злоупотребу положаја, незаконито обезбеђење ноћних клубова и криминалаца.

Сумња се и да учествују у диловању дроге, да су планирали убиство начелника СУК Цветковића и двојице инспектора и да наводно стоје иза убиства Ђорђа Стојановића у Нишу, пише лист.

"Блиц" пак напомиње да је истрага о злоупотребама које су чинили осумњичени убрзана након убиства Стојановића, 27. јануара, који је неколико дана пред смрт дао изјаву и доказе инспекторима СУК-а, тврдећи да је жртва уцењивача из Жандармерије.

 

Коментара: 0


#   полиција
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима