Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен мост преко Ветернице

rssBookmark and Share

Лесковац 01.12.2010. Извор: ТАНЈУГ

У Србији треба што пре "премостити" неефикасну реализацију инфраструктурних пројеката, рекла је данас министарка за Национални инвестициони план (НИП) Верица Калановић, отварајући обновљени стари мост преко реке Ветернице у Лесковцу.

Отворен мост преко Ветернице


Она је казала да је мост изграђен 1936. године и да је од тада први пут саниран за шта је Минситарство за НИП издвојило 22 милиона динара а град Лесковац 5,5 милиона динара.

Стари мост преко реке Ветернице у Лесковцу, који се налази код поште, оспособљен је за теретни и моторни саобраћај и безбедан је за прелазак пешака а министарка је најавила да ће следеће године бити настављени радови у том граду и на реконструкцији надвожњака , као и улица Николе Пашића и Степе Степановића.

Градначелник Лексовца Слободан Коцић је казао да би око моста требало да буду срушени стари објекти и да се изгради трговинско-угоститељски комплекс. Он је рекао да би у Лесковцу требало што пре завршити обилазницу, јер је то један од ретких градова у Србији кроз који пролази магистрални пут.

Калановићева је истакла да је Општина Лесковац добар пример како треба реализовати инфраструктурне пројекте и да би тако требало да се ради у целој земљи.

- Сада се у земљи води жестока борба ко ће колико добити из буџета у следећој години и залажем се да највише новца оде у развој инфраструктуре - рекла је министарка.

Она је изразила очекивање да ће Министарство за НИП добити 31 милијарду динара за буџет у 2011. години и истакла да је је тај буџет предложен са конкретним пројектима и прецизним планом за потрошњу сваког динара.

Министарка је рекла да ће тај новац бити употребљен као и претходних година искључиво за развој инфраструктуре, регионалне и локалне, изградњу аутопутева који ће повезати велике градове са коридорима и за наставак радова на изградњи будућег Коридора 11. Она је истакла да се мора убрзати развој инфраструктуре што је један од приоритета Владе Србије.


#   Лесковац   Слободан Коцић   саобраћај   мост
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима