Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пензионер купио возило Дому здравља

rssBookmark and Share

Куршумлија 03.02.2015. Јужна Србија Инфо

Пензионер Стефан Миленковић (77) из Сремчице купио теренско возило Хитној медицинској помиоћи Дома здравља у Куршумлији, које је данас стигло у ту здравствену установу.

Пензионер купио возило Дому здравља

Миленковић се како каже на овај потез одлучио након јавног апела директорке Дома здравља у Куршумлији др Ураније Петровић да та здравствена установа на чак 92 планинска села има само једно санитетско теренско возило, због чега лекари хитне медицинске помоћи и медицинско особље нису у могућности да стигну до свих пацијената којима је њихова помоћ неопходна.

- "Лада нива" коју смо добили на поклон од господина Миленковића много нам значи поготово што нам је терен јако разуђен и обухвата око 1.000 квадратних километара углавном на брдско-планинском подручју а поједина села су од здравствене установе удаљена и преко 50 километара до којих се може стићи само теренским возилом, каже др Уранија Петровић, директорка Дома здравља у Куршумлији.

Дом здравља у Куршумлији покрива и села уз административну линију са Косовом и Метохијом, а тој установи потребно је још санитетских теренских возила како би лекари могли да на време стижу до болесника, па се позивају сви који могу да помогну.

 

 

 


#   Куршумлија   Уранија Петровић   Дом здравља   пензионери   Дом здравља Куршумлија   возило   Стефан Миленковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима