Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пешић: То што ради патријарх Иринеј је безобразлук

rssBookmark and Share

03.10.2012. Autor: Agencije

Бивша висока функционерка Либерално-демократске партије (ЛДП), некада предједница Грађанског савеза и један од оснивача Хелсиншког комитета (ХК) у Србији Весна Пешић осудила је данашњи позив патријарха Српске православне цркве (СПЦ) Иринеја упућен премијеру Србије Ивици Дачићу да забрани одржавање Параде поноса у Београду.

Пешић: То што ради патријарх Иринеј је безобразлук

Пешићева је позив поглавара СПЦ назвала безобразлуком.

“Безобразлук је то што раде патријарх Иринеј, Амфилохије и ти попови. Они сваке године намећу то да је питање Параде поноса истовремено и питање религиозних грађана. Па, нека религиозни грађани седе код куће. Ни у Америци или Француској се сви не слажу са понашањем тих људи, али они у време параде седе ког куће. Не морају сви учествовати, али морате показати толеранцију. Овде је у питању квазисрпски национализам и покушај да се докаже да у Србији нема педера”, каже Пешић, а преноси Анадолија.

Говорећи о последњим дебатама у Србији у вези с Парадом поноса, оценила је да српске власти настоје да не дође до наведеног догађаја.

"Постоји леност полиције и премијера Ивице Дачића да се осигура тај скуп. Власти причају о сигурносним ризицима о којима ми ништа не знамо. Држава неће да објасни какви су то ризици. Испада да су ти хулигани јачи од Србије. А мислим да нису. Држава мрзи да се троши за равноправност грађана. Пошто држава то неће, онда се прави луда и прича о сигурносним ризицима да се тај скуп не одржи. Заправо, држава се извлачи када тврди да су хулигани сигурносни ризик", казала је Пешић за АА.


#   Патријарх Иринеј   Весна Пешић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима