Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поделом пакетића најмлађима почели традиционални „Зимски дани у Медијани“

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2023. Јужна Србија Инфо

Поделом 400 новогодишњих пакетића, креативним радионицима и наступом Хора „Чаролија“ ОШ „Свети Сава“ почели су традиционални „Зимски дани у Медијани 2023“, у организацији највеће нишке општине. Најмлађе становнике општине дочекала је „новогодишња“ сцена на бини, слаткиши, окићена јелка и наравно - деда Мраз. Традиционална манифестација највеће нишке општине одржава се као део пронаталитетне политике, по којој је Медијана и препознатљива.

Поделом пакетића најмлађима почели традиционални „Зимски дани у Медијани“

-У складу са политиком Владе Србије настављамо промоцију проширења породице. Медијана није јединица локалне самоуправе, али је пета у Србији по издвајањима за пронаталитетну политику. Признање „поносна колевка“ је стигло од Покрета за децу „Три плус из Чачка“ – рекао је на отварању председник Градске општине Медијана Небојша Коцић.  – Трудимо се сваког дана да га оправдамо, па и у данима који претходе новогодишњим празницима, а који су најдражи деци.     

Од ове године Медијана за четврто дете у породици издваја 150 хиљада динара, за пето – 200 хиљада динара. Треће дете добија 120 000, прво дете у недељи 10 хиљада динара. Манифестацијама под називом „Медијана за бебу више“ које општина Медијана организује више пута током године жеља је да се подстакне проширење породице као основног стуба друштва у Србији. Медијана има и програм вантелесне оплодње финансиран преко Комисије Света Петка. Партнери манифестације су Ас трговина, неколико удружења са подручја Градске општине Медијана Вишња, Вилин вез, произвођачи лицидерских срца,   КПЗ Ниш,  нишки Житопек, Унија пекара, пекара „Калинка“,  ОШ „Свети Сава“, ЈКП „Медиана“, Авон, ЗОО планет и други.  

Овогодишња чаролија за најмлађе становнике Медијане трајаће до суботе, 16. децембра,  у времену од 13 до 16 сати, уз 36 аниматора, представу за децу, кићење јелке и друге садржаје. У случају кише, део програма биће пресељен у Скупштинску салу ГО Медијана. 

 


#   Ниш   Нова година   Медијана градска општина   КПЗ Ниш   Небојша Коцић   Зимски дани
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима