Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Погледајте акцију спасавања тешко повређеног лица из аутомобила

rssBookmark and Share

Прокупље 12.07.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

У Куршумлији је, на пружном прелазу код Гвозденог моста, изведена показна вежба спасавања, коју су извеле ватрогасно-спасилачка екипа Сектора за ванредне ситуације, Хитна служба Дома здравља Куршумлија и екипа полиције.

Погледајте акцију спасавања тешко повређеног лица из аутомобила

Брзом акцијом показано је спашавање лица са повредама вратне кичме и леве ноге. Циљ овакве акције је едукација кадрова и становништва о брзом указивању прве помоћи, истакао је др Славиша Дошовић из ДЗ Куршумлија.

Сектор за ванредне ситуације сваке године спроводи показне вежбе спасавања. Данас је ова вежба изведена у координацији са Хитном службом и полицијом.

Акцију је прва започела трочлана екипа Хитне помоћи у саставу др Славиша Дошовић и техничари Марко Раковић И Дарко Јовановић. Они су указали прву помоћ унесрећеном лицу заглављеном у возилу услед саобраћајног удеса.

Да би се лице изнело из аута ватрогасно-спасилачка бригада из Куршумлије је хидрауличним алатом исекла део каросерије и шофершајбну и заједно са медицинарима изнели лице на носила а затим у возило Хитне помоћи. Цела вежба протекла је уз асистенцију полиције.

-Овде се радило о повреди вратне кичме и леве ноге. У оваквим ситуација треба муњевито реаговати и што пре указати прву помоћ, јер свако закашњење може бити кобно. Циљ је да се едукују кадрови и становништво јер у оваквим ситуацијама помоћ треба указати одмах када се несрећа догоди-рекао је др Славиша Дошовић из Хитне службе ДЗ Куршумлија.

Показној вежби спасавања присуствовали су начелик Сектора за ванредне ситуације ПУ Прокупље Срђан Митровић, комадир Полицијске станице у Куршумлији Радисав Миленковић и шеф ватрогасно-спасилачке бригаде у Куршумлији Горан Јовановић.


#   Прокупље   Куршумлија   Хитна помоћ     спасавање   Срђан Митровић   ПУ Прокупље   сектор за ванредне ситуације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима