Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покренута иницијатива за отварање Богословског факултета у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 19.02.2014. НТВ

Председник Скупштине Града Ниша, проф. др Миле Илић био је гост Патријарха српског Иринеја.
У разговору, професор Илић је упознао његову Светост са свим актуелносима у Нишу, а између осталог, договорено је и покретање заједничке иницијативе Града и Цркве за отварање Богословског факултета у оквиру нишког Универзитета.

Покренута иницијатива за отварање Богословског факултета у Нишу

Сусрет двојице дугогодишњих пријатеља, Патријарха, који је чак 35 година службовао у нашем граду, руководећи Нишком епархијом, и професора Илића, који је већ више од две деценије у врху политичке сцене Ниша, протекао је у срдачном и пријатељском тону. Професор Илић је Патријарха информисао о свим актуелностима и догађајима у Нишу и, што је и најважније, о наставку изузетно добре сарадње Града и Цркве на заједничким пројектима, започетој у време док је садашњи Патријарх био у Нишу, а настављеној и након доласка новог Епископа.

Између осталог, председник Градске скупштине је Патријаха обавестио о недавном састанку са руководством Железнице на коме се и дефитивно одустало од електрификације пруге кроз Ниш, што ће коначно омогућити и почетак реализације пројекта измештања пруге из центра града. Уједно, договорен је и наставак сарадње са циљем отварања Богословског факутета у Нишу.

Обојица саговорника посебно су истакли задовољство свим што је учињено на обележавању јубилеја Миланског едикта, чији је домаћин био управо Ниш, а професор Илић позвао је Патријарха да, када год му то обавезе дозволе, посети Ниш и своје доскорашње суграђане.

 


#   Ниш   Патријарх Иринеј   Миле Илић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима