Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Батине у Житорађи: Станојевић оптужује организаторе протеста, опозиција криви председника општине

rssBookmark and Share

Житорађа 19.03.2019. Бета, Н1

Један од организатора протеста "1 од 5 милиона" у Житорађи, Милан Благојевић, изјавио је да је око 13 сати претучен у кабинету председника општине Ивана Станојевића, који одбацује оптужбе и каже да је он добио батине.

Батине у Житорађи: Станојевић оптужује организаторе протеста, опозиција криви председника општине

Благојевић и још двојица организатора су саслушани у полицији и одређено им је задржавање до 48 сати.

Благојевић је за Н1 рекао да је на састанку код председника био како би се распитао за петицију коју је предао пре неколико дана, а која се односи на локални проблем. Тада су, како тврди, на позив председника општине у канцеларију ушла петорица мушкараца и почела да га шутирају у главу.

У извештају лекара специјалисте константоване су вишеструке повреде главе Благојевића, укључујући и хематом величине ораха.

"Значи само је телефоном рекао улази, ушла су њих петорица, од тога један потпредседник општине Саша Цекић, ударали су ме песницама. Ја сам пао са столице, после тога су свих пет почели да ме шутирају у главу. Ја сам устао, онда су ме ударали песницама у главу, кад сам пао онда су ме шутирали. То је трајало два три минута ја сам се једва извукао", испричао је Благојевић за Н1.

Иначе, у међувремену се Српска напредна странка огласила саопштењем, у коме је оптужила Благојевића и још једног организатора протеста у Житорађи, да су они физички напали председника општине и друге запослене у тој институцији.

Стефановић: Од жртве покушавају да направе кривца

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је Станојевић добио батине од три организатора протеста "Један од пет милиона".

"Председник општине добија батине од три Ђиласова, Јеремићева и Обрадовићева представника. Они долазе у општину са идејом да нападну председника општине. Прво улази један, када се потукао са председником општине и напао га, онда улазе још двојица за њим и они се укључују да туку тог човека", казао је Стефановић за телевизију Прва.

Упитао је где су границе таквог понашања, оптуживши лидере Савеза за Србију да намерно покушавају да инспиришу насиље на радном месту људи.

"Тужилац ће процењавати. Ја кажем чињенице, да тројица долазе, туку једног човека и сада од човека који је жртва покушавају да створе кривца", казао је Стефановић.

Протест у Житорађи поводом физичког обрачуна у кабинету председника општине

Учесници протеста "Један од пет милиона" из Прокупља и Житорађе окупили су се испред зграде Окружног суда у Житорађи јер су тројица организатора тог протеста у Житорађи ухапшена, по наводима полиције, због насилничког понашања.

Окупљени су изразили протест због одређивања мере полицијског задржавања до 48 сати Милану Благојевићу, Миљану Савићу и Милошу Јанаћковићу за које се по наводима полиције "основано сумња да су починили кривично дело насилничко понашање".


#   хапшење   Житорађа   туча   Небојша Стефановић   протест   председник општине   насилничко понашање   Иван Станојевић   кривично дело   1 од 5 милиона   Милан Благојевић
@nesastefanovic #1od5miliona @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима