Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Двери Ниш" критикују стање нишких саобраћајница

rssBookmark and Share

Ниш 03.08.2023. Јужна Србија Инфо

У саопштењу Инфо службе Двери Ниш прослеђеном медијима, из ове политичке странке осврнули су се стање нишких саобраћајница.

"Двери Ниш" критикују стање нишких саобраћајница

Саопштење преносимо у целости…

Стање саобраћајница и тротоара у Нишу је редовно.  Улице су или раскопане или препуне рупа и закрпа, а и новоурађене саобраћајнице оштети прва јача киша,јер извођачи изабрани на тендеру "штеде" на асфалту, што је разумљиво јер се Дирекција за изградњу града не усуђује да врши контролу квалитета изведених радова. Са уличних бандера виси или се вуче по тротоару стотине килограма најразличитијих каблова, које свако "качи" чим се укаже потреба. Од како Градом управљају зараћени кланови  СНС-а, на урбану бруталну естетику, кич и јефтини бехатон Нишлије су ових 11 година морале да се навикну.

Навикле су Нишлије и на убрзано раскопавање улица, обиласке нишких села без воде и без канализације, на караване градоначелнице и њене свите, које се дешавају увек пред изборе.

Обзиром на стање нишких саобраћајница и захуктале уличне радове, Градска организација Двери Ниш пита нишку власт и њену перјаницу Драгану Сотировски, да ли се ближе избори, пре оних редовних у априлу, или их је катастрофалан пад рејтинга СНС-а у Нишу натерао да пробају да провизоријумом радова у Нишу сакрију његову трагичну запуштеност и прегажен идентитет.

Било шта да је одговор, подсећамо их да су градске улице поред ископина и потпуно запуштене са баченим гомилама посеченог растиња и стабала, остављеног шута и шљунка након изведених радова, и ђубрета на све стране. Питамо градоначелницу, постоји ли у Нишу Служба која се бави уређењем Града?

Канте за отпатке су ретке,  морају  се прећи километри да би се понека открила . Двери Ниш питају градоначелницу и где се троше стотине милиона динара које од грађана отимају "Паркинг сервис" и "Око соколово"  ако се основне ствари у Граду не уређују? 

На градским саобраћајницама су одводи за канализацију урађени трагично лоше, и за кратко време уместо решетки одвода  остају проваљене рупе, канализациони одводи остају без поклопаца, па у рупе од шахта упадају људи и животиње, а свакодневна слика су гране, даске и мотке које грађани стављају у отворене рупе на путу да би заштитили своје аутомобиле на коловозима. Да не говоримо о рупама на коловозу које након кише нису видљиве, због чега су Нишлије морале да савладају технике вожње које се користе на рутама релија Париз-Дакар. На шта нишка власт троши милијарду динара годишње за обнову саобраћајне инфраструктуре и чиме се бави Дирекција за изградњу града ако не контролише сраман квалитет изведених радова на саобраћајницама и тротоарима?

Како је могуће да се након изведених радова рупе јављају већ после прве кише, и колико промила  милиметра  је дебео слој асфалта који може да однесе прва киша?

Уместо што се нишка власт игра парама грађана Ниша и толерише  најгори квалитет изведених радова, поштеније би било да на нишке коловозе врате калдрму и гранитне коцке, ако их до сада нису препродали а да силне нишке ботове запослене у јавним службама и предузећима поставе као чуваре поред шахти без поклопаца. Да грађани бар неку корист виде бар до избора или  док не буду биле изграђени сви инфраструктурни пројекти које је обећала градоначелница, попут спалионице отпада , фабрике за пречишћавање отпадних вода и свих других лажних предизборних пројеката.


#   Ниш   саобраћај   улице   Двери   Дирекција за изградњу   Париз   Тамара Керковић   саобраћајнице
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима