Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двојац Радуловић–Обрадовић могао би у будућности да подржи десничарски запад?

rssBookmark and Share

Ниш 19.01.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

ДЈБ и Двери договорили су заједнички излазак на локалне изборе у Београду и Бору на листи чији је назив “Да ови оду, а да се они не врате“, а управо та комбинацију Бошка Обрадовића оличеног као председника и Саше Обрадовића на месту премијера постаје све више занимљива појединим политичарима са запада.

Двојац Радуловић–Обрадовић могао би у будућности да подржи десничарски запад?

Можда не сада, на београдским изборима, али ако се заједничко деловање ове две политичке ораганизације настави, на основу десничарског расположења на западу, ова комбинација има велике шансе да задобије симапатије ЕУ.

Обрадовић који је већ "спустио" десничарску реторику на минимум, а притом остао доследам својим ставовима и Радулувић који је са грађанском организацијом на чијем је челу, до ситних детаља разрадио економски план Србије и једини га представио јавности, у очима запада, сигурно јесу двојац којег би волели да виде као будуће партнере.

Неким аналитичарима ово јесте "идеална" комбинацја председника и премијера у Србији. Резултати на београдским изборима могу да буду својеврстан тест за неко будуће време.

Интересантно да је покрет "Доста је било" у Нишу, уступио својих 18 места у надзорним одборима грађанима на својеврстном конкурсу.

Ово је први пут у политичкој историји Србије да се нешто овако десило.

Иако на први поглед "комбинација" ове две политичке опције делије као потпуно немогућа, чињеница је да те две организације још увек нису потрошиле сав свој кредибилитет и да имају будућност, слажу се аналитичари.


#   Ниш   Саша Радуловић   Двери   Бошко Обрадовић   Доста је било
@SasaRadulovich @SPDveri @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима