Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фински амбасадор у Нишу - напредне технологије, дигитализација неке од области могуће сарадње

rssBookmark and Share

Ниш 03.03.2021. Јужна Србија Инфо

Његова ексленција амбасадор Финске Ким Лахдевирт боравио је у Нишу. Иновативне и напредне технологије, дигитализација, одрживи развој, предности циркуларне економије, области су могуће сарадње нишких и финских компанија, закључак је разговора градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и финског амбасадора.

Фински амбасадор у Нишу - напредне технологије, дигитализација неке од области могуће сарадње

"Разговарали смо данас о конкретним питањима и пројектима, о могућностима успостављања авио линије између Ниша и финских градова, о представљању Ниша и региона финским компанијама које би могле да започну посао у нашем граду", рекла је градоначелница Ниша после разговора у коме је учествовао и градски већник проф. др Владислав Марјановић.

Она је најавила да ће започета сарадња бити настављена организовањем радионица и разменом искустава у оквиру нордијске бизнис алијансе о концепту циркуларне економије и одрживом развоју после напуштања концепта линеарне економије.

У разговору је  истакнут значај контроле квалитета ваздуха као првог корака у решавању питања загађења ваздуха, а финска компаније „Ваисала“ производи инструменте за прецизно мерење загађења.

Градоначелница Ниша је најавила презентацију инструмената за мерење загађења ваздуха те светски познате компаније и рекла „да је то тема о којој ћемо размишљати наредних месеци.“

Лахдевирт је изразио спремност финске амбасаде да са руководством града ради на промоцији града и упознавању финских компанија које се баве чистим и зеленим технологијама са могућностима и условима инвестирања у Нишу.

Лахдевирт, који ће посетити Научно-технолошки парк, посебно је истакао предност Ниша као логистички добро позиционираног града.


#   Ниш   Дигитализација   Амбасада Финске   Финска   ИТ сектор   Научно технолошки парк   напредне технологије   Ким Лахдевирт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима