Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Глуви телефони Градског већа у Нишу

rssBookmark and Share

08.10.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Нова мода цурења информација из Градског већа Ниша или политичке игре?

Глуви телефони Градског већа у Нишу

У протекло време нишка јавност сведок је низ афера везано за седнице Градског већа и протока информација.Последња у низу је седница колегијума Градског већа, са које је у јавност ''испливао'' аудио снимак везан за тендер и избор градских ауто превозника.

Наиме, након  објављивања дела спорног снимка на једном градском порталу Градоначелник Ниша, Зоран Перишић објавио је на свом званичном Фејсбук профилу комплетан аудио снимак који показује шта се догодило на спорној седници Градског већа Ниша где се говорило о најбољем понуђачу за обављање градског превоза у Нишу. Текст и аудио снимак објављени су под насловом “Истина је само једна”.

У међувремену градом су кружиле ''приче'' да је посреди политичка игра две супротстављене стране из СНС-а и борба за превласт у Нишу. Све то уз помоћ појединих актера из Градског већа који нису чланови СНС-а.

Највише алузија је везано је за име Градског већника (СПС) Срђана Васковића, о коме је наш портал већ писао и коме се ставља на терет  учешће у овој афери. Наводно, Срђан Васковић, снимао је седницу Већа, а све у циљу да ''помогне'' у дискредитовању Градоначелника како би он био смењен,  и  то у договору са неким  другим  моћницима из СНС-а, који претендују на то место.

Срђану Васковићу се ставља на ''терет'' и пословање породичне фирме његових родитеља "Југолифт" (склопљен посао са Градом о одржавању више стамбених зграда у Нишу)! О чему, Васковић каже да нема ништа са пословањем својих родитеља? Иначе овај посао је склопљен у току мандата већника.

Срђан Васковић, амбициозни већник, члан СПС-а, негирао је све наводе у јавности нашој редакцији у телефонском разговору, наводећи  .. да нема нити један разлог да учествује у евентуалном ''рушењу Градоначелника'', као и да се није сврстао, ни на једну страну! Даље наводи, да одговорно ради свој посао у Градском већу и активно учествује у његовом раду, што се не може потврдити, управо из кометара Градоначелника Ниша на спорном снимку!

Васковић истиче да све долази  ''вероватно'' из неке друге кухиње блиске његовој политичкој партији, а могуће и из саме партије(СПС), не наводећи о коме се ради.

Са друге стране, наши извори потврђују и оптужују Васковића за некоректно лобирање у корист једне стране, немар, нестручност, не долажење на посао (и сам градоначелник на снимку изражава негодовање и потребу да се неким "попије кафу ујутру") као и  покушај злоупотребе службеног положаја! Ове наводе наших извора поткрепљују чињенице више незадовољних грађана, који су покушали да реше своје проблеме у надлежности већника и ступе у контак са наведеним.

Имајући у виду да се ближе унутар страначки избори у СПС-у и да ће поједини локални функционери ''учинити све'' да побољшају свој тренуни статус, не би нас изненадило да су ови наводи наших извора  истинити.

"Јужна Србија Инфо" бавиће се у наредном блиском периоду, овом ситуацијом и извешатавати.

Ради увида јавности, предходни текст можете прочитати на нашем порталу под насловом "Где је Срђан Васковић'"?


#   Градско веће   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   Зоран Перишић   Срђан Васковић   истражујемо
@juznasrbija @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима