Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Миодраг Станковић дао оставку на место председника нишког ДС-а - на локалне изборе са Ћирковићем и Јовановићем

rssBookmark and Share

Ниш 28.05.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Станковић је поднео оставку на место председника ГрО ДС Ниш, али не и на само чланство у странци

Миодраг Станковић дао оставку на место председника нишког ДС-а - на локалне изборе са Ћирковићем и Јовановићем

 

Након више негирања и спекулација, досадашњи председник Градског одбора Демократске странке у Нишу и одборник у нишком парламенту, Миодрага Станковић изаћи ће на локалне изборе са коалицијом “Ниш, мој град”, коју предводе Драгослав Ћирковић и Бранислав Јовановић, познати нишки политичари, бивши функционери, данас у опозицији.

Претпоставља се да ће Станковић са собом "повући" још неке чланове странке, док ће фунцију в.д. председника нишких демократа од сада обављати, професор и адвокат, Владимир Домазет. 

Подсетимо, у марту је ИО Демократске странке, распустио Градски одбор у Нишу, због како наводе, сумње на излазак на локалне изборе, односно припрема за изборе.

Нишким одбором, привремено је управљала, потпредседница странке, Драгана Ракић.

Станковић: Изабрао сам Ниш. Ниш пре Београда...

Поднео сам оставку на место председника Градског одбора Демократске странке у Нишу, на предстојећим локалним изборима у Нишу наступићу на листи коју ће чинити лица људи са којима је и до сада сарађивао у локалној коалицији “Ниш, мој град”.

И поред више покушаја да променимо одлуку руководства Демократске странке о бојкоту локалних избора., то нисам успео Нисам желео раније да о томе говорим у јавности, поштовао сам одлуку моје странке, али се мој став знао од почетка: републичке изборе треба бојкотовати због многобројнх разлога о којима сам често говорио у јавности али на локалне изборе треба изаћи, јер се на локалном нивоу решавају многи свакодневни, животни проблеми грађана.

Очекивали смо и седницу Главног одбора Демократске странке, у нади да ће већина чланова Главног одбора дати подршку овом предлогу. Седница Главног одбора се више пута већ отказује, предизборна кампања је почела, те сам одлучио да ипак послушам своје суграђане који су ми у готово свакодневним контактима тражили да наставим са борбом за смену најгоре власти у историји. Нисам желео да останем неми посматрач пропадања нашег града, јер је он за протекле 8 године доведен у катастрофално лоше стање и неопходно је да се хитно заустави јавашлук и неспособност градских власти у Нишу. Ниш је у најгорем стању као град у Србији, препун афера које долазе као последица бахатог и неодговорног руководства града. Београдске централе странака не треба да одлучују о Нишу, као што последњих 8 година Београд одлучује о Нишу. О Нишу, морају да одлучују Нишлије, грађани који живе и раде у њему.

До сада нисам учествовао у кампањи као што се спекулисало у јавности, већ сам очекивао седницу Главног одбора ДС. Но, с обзиром да она још увек није одржана а не зна се ни када ће, од данас се укључујем у пуном капацитету у кампањи велике коалиције “Ниш, мој град”, која је на прошлим изборима освојиа друго место, одмах иза СНС, а коју чине моји дугогодишњи партнери И колеге из Скупштине Града Ниша.

У ситуацији у којој сам морао да бирам између странке којој сам посветио године живота и људи са којима и због којих сам годинама обављао дужност одборника И председника Градског одбора Демократске странке у Нишу, изабрао сам Ниш. Ниш пре Београда. Пријатеље и комшије у граду у коме сам рођен и у коме желим да живим и у годинама које долазе, пре престонице.

Ову одлуку не доносим зато што сам престао да верујем у идеје које заступа Демократска странка, већ зато да ДС не би трпела последице моје одлуке, као И да Градски одбор Демократске странке у Нишу, који све време поштује одлуку о бојкоту, може нормално И несметано да настави да ради” - навео је Станковић.

Додао је и да чланови ДС из Ниша који ће поћи његовим путем " престају да буду проблем и тема опозиционе јавности у погледу "чистоће идеје" бојкота.

Подршка опозиционих политичких организација, уколико је буде, биће добродошла, крајњи циљ за који се боримо и даље је исти. Демократској странци желим све најбоље у даљој борби за модернизацију и демократизацију живота у Србији.

 


#   Ниш   ДС   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   Миодраг Станковић   Владимир Домазет   Коалиција Ниш мој град   Избори 2020
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима